El 2018 tindrà un dia festiu més que el 2017

El calendari laboral per l'any vinent recull un total de 13 jornades de descans de les quals 10 són al conjunt de l'Estat

El calendari laboral del 2018 inclou un dia més de festa
El calendari laboral del 2018 inclou un dia més de festa

El calendari laboral pel 2018 recull un total de 13 dies festius -un més que aquest 2017-, dels quals 10 se celebraran de forma conjunta a tot l'Estat, segons una resolució de la Direcció general d'Ocupació publicada aquest dimecres en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

En concret, nou dels deu dies festius comuns seran festius "no substituïbles" per les comunitats autònomes: 1 de gener (dilluns), 30 de març (Divendres Sant), 1 de maig (dimarts), 15 d'agost (dimecres), 12 d'octubre (divendres), 1 de novembre (dijous), 6 de desembre (dijous), 8 de desembre (dissabte) i 25 de desembre (dimarts).

A més a aquests festius se suma un altre més, el 6 de gener, Dia de Reis (dissabte), que serà festa a totes les comunitats autònomes perquè cap regió ha decidit canviar aquest festiu a un altre dia.

Al costat d'aquests deu festius figuren tres més que les comunitats autònomes poden substituir: el 19 de març (Sant Josep); el 29 de març (Dijous Sant) i el 25 de juliol (Santiago Apòstol).

El 19 de març (dilluns) només serà festiu al País Valencià i Murcia, mentre que el 29 de març (Dijous Sant) serà festiu a tota Espanya menys a Cantàbria i Catalunya. El 25 de juliol (dimecres) només serà festiu a Galícia.

A tots aquests dies festius cal sumar el dia que cada comunitat autònoma estableix com a festa pròpia, i els dies festius locals de cada ciutat.

El 2018 torna a afegir-se com a festiu nacional l'1 de gener (Any Nou), que no es recollia al calendari de festius de 2017 perquè queia en diumenge.

D'aquesta manera, el 2018 hi haurà un festiu més que aquest 2017, quan només n'hi ha hagut nou a tot el país.

Més informació
Treballadors de bars i hotels fan més hores que la resta
Com i quan fem vacances?
Ja es coneix el calendari dels festius del 2018
Avui et destaquem
Comentaris