Treballadors de bars i hotels fan més hores que la resta

La UGT denuncia que empreses del sector de la restauració vulneren els drets laborals ja que no respecten les jornades de treball, els descansos o el salari dels seus empleats

L'hostaleria és un dels sectors que estira de l'ocupació a l'estiu a Catalunya L'hostaleria és un dels sectors que estira de l'ocupació a l'estiu a Catalunya

El sindicat UGT de Catalunya ha presentat un total de 43 denuncies davant la Inspecció Territorial de Treball de Barcelona contra restaurants i hotels de la ciutat per vulneració dels drets laborals dels seus empleats. El sindicat denuncia que entre les hores de més que es treballen i els dies de descans que no es fan, els treballadors de la restauració fan feina de mitjana 60 dies més l’any que la resta de treballadors.

Segons la UGT, els locals denunciats incompleixen el conveni col·lectiu del sector de l’hostaleria i el turisme en alguns aspectes com la jornada de treball, el descans setmanal, les hores extraordinàries o els salaris.

Els treballadors de la restauració només fan un dia de descans a la setmana, quan el conveni especifica que han de tenir dos dies consecutius, la qual cosa suposa treballar 48 hores més l’any, segons UGT. A més, tampoc es respecta la jornada de treball de 40 hores setmanals, ja que es realitzen jornades diàries de fins a més de 10 hores.

Els empleats de la restauració només fan un dia de descans a la setmana i no sempre cobren les hores extraordinàries

 A tot això s’ha de sumar que les hores extraordinàries no es cobren ni es recuperen amb descansos i que els plusos de nocturnitat no es paguen de cap manera, quan haurien de tenir una retribució d’un 25% més sobre el salari normal.

A més, s’utilitzen contractes a temps parcial per cobrir jornades completes i els empleats no disposen d’un calendari de vacances. 

Més informació
La precarització arrela al mercat laboral català
Feina d’estiu, esperança d’hivern
UGT critica la "impunitat" de les empreses del turisme
Avui et destaquem
El més llegit