Calviño eleva cinc dècimes l'objectiu de dèficit de Rajoy

L'Estat eleva el sostre de despesa el 2018 al 2,7% del PIB i a l'1,8% el 2019 per no ser "realistes"

La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño La ministra d'Economia i Empresa, Nadia Calviño

El Govern espanyol ha anunciat aquest dijous que ha revisat l’objectiu de dèficit marcat per l’anterior govern i l’ha situat en el 2,7% del PIB per al 2018 i l’1’8% del PIB per al 2019. Segons ha explicat la ministra d’Economia, Nadia Calviño, els objectius que preveia el PP, del 2,2% (2018) i l’1,3% (2019) no eren “realistes” i calia prendre “mesures”.

La ministra d’Economia argumenta que els objectius marcats pel govern de Rajoy no eren “realistes” i calia prendre “mesures”

L’autoritat independent de reponsabilitat fiscal estima que el 2018 el tancament dèficit del conjunt de les institucions públiques serà del 2,7%, en línia amb la previsió de la Comissió Europea publicada recentment”, ha dit Calviño en roda de premsa des de Brussel·les.

En aquest sentit, ha advertit, en absència de mesures l’exercici pròxim el dèficit seria del 2,2% i “l’ajust necessari” en despeses o ingressos per passar d’aquest 2,2% a l’1,3% el 2019 suposaria “posar en risc el creixement econòmic i la creació de llocs de treball” a l’estat espanyol. “Per això, la nostra aproximació és revisar-ho perquè l’objectiu no sigui l’1,3% sinó l’1,8%”, ha conclòs.

"Si ens entestem en aquest objectiu de l'1.3% pel 2019 estaríem obligats a prendre mesures d'ajust tremendament perjudicials", ha insistit Calviño, que ha afirmat que de ser així el pròxim any es perdrien "quatre o cinc dècimes de creixement del PIB i l'ocupació patiria". 

Més informació
L'objectiu de dèficit retalla 688 milions d'euros dels pressupostos catalans del 2019
Comunitats Autònomes i corporacions locals salven el dèficit
El dèficit públic espanyol del 2017 se situa al 3,07%
Avui et destaquem
El més llegit