La Cambra forma a joves i aconsegueix una inserció laboral del 44%

Un 25% de les contractacions després del curs han estat superiors a tres mesos i relacionades amb formacions específiques del sector informàtic

Més de mil joves d'entre 16 i 29 anys han participat en el projecte de la Cambra de Barcelona | iStock Més de mil joves d'entre 16 i 29 anys han participat en el projecte de la Cambra de Barcelona | iStock

El Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) de Garantia Juvenil de la Cambra de Comerç de Barcelona ha format 1.596 joves per facilitar-los l'accés al món laboral i l'autoocupació, amb una taxa d'inserció del 44%. Un 25% de les contractacions han estat superiors a tres mesos i relacionades amb formacions específiques del sector informàtic.

Els sectors de la logística, el manteniment, la imatge personal, l'hostaleria i el comerç també han estat importants generadors d'oportunitats. Per altra banda, els joves s'han beneficiat de sessions d'orientació laboral i programes d'acompanyament a l'empresa. Així mateix, han tingut accés a ajuts per fer pràctiques a altres països de la Unió Europea o de suport a l'emprenedoria. 

El programa està dirigit a joves d'entre 16 i 29 anys i els permet l'accés a formacions en sectors claus de l'economia catalana, com les TIC, la logística, la salut i l'administració i gestió d'empreses, entre altres. En les edicions de 2019 i 2020, el programa ha format 4.164 joves de la demarcació de Barcelona per fer front a les demandes actuals del mercat laboral.

Més informació
El somni del president Canadell a la Cambra de Barcelona
Estudia el que vulguis, treballa del que puguis
Avui et destaquem
El més llegit