Una candidatura independentista a les eleccions de Pimec

Eines Pimec anuncia que es presenta als comicis de la patronal i Antoni Cañete deixa de ser l'únic candidat per a les votacions del 23 de febrer

El president de Pimec, Josep González, i el secretari general, Antoni Cañete | ACN El president de Pimec, Josep González, i el secretari general, Antoni Cañete | ACN

Després del sorprenent anunci aquest dimarts del president de Pimec, Josep González, que es retira i deixa pas a una nova etapa de la patronal convocant eleccions el proper 23 de febrer, avui surt a la llum una nova candidatura que rivalitzarà amb l'actual secretari general de Pimec, Antoni Cañete. Es tracta d'Eines Pimec, una candidatura independentista que té per objectiu "defensar els interessos dels autònoms i de les micro, petites i mitjanes empreses del país". Una candidatura que neix de la que governa la Cambra de Comerç de Barcelona, Eines de País, i que ja tenia clar en el seu moment que volia "trencar les dinàmiques" de l'ens i que havia de ser una "candidatura transversal".

La convocatòria d'eleccions a Pimec ha agafat per sorpresa a tothom i, davant d'això, la presidenta en funcions de la Cambra, Mònica Roca, ha recordat durant la roda de premsa de presentació de conjuntura econòmica que "Eines de País va néixer per abordar diferents aspectes de l’economia catalana i, per tant, hi havia una idea de fer Eines de País per a diferents estructures".

En aquest sentit, Roca ha respost a la pregunta de VIA Empresa admetent que "és veritat que ens ha agafat de manera inesperada a Eines de País perquè la previsió era al juny del 2022 i s’han hagut d’accelerar una mica les coses amb aquesta dimissió inesperada", però, sigui com sigui, ha assenyalat que "valorem positivament que hi hagi eleccions en qualsevol context i que la democràcia triï".

La nova candidatura que anirà a les eleccions de Pimec ho anunciava així a través de Twitter a primera hora del matí, on assenyalaven -també- que "tot i la convocatòria precipitada i inesperada per d'aquí només 20 dies", es presentaran a les eleccions.

González explicava ahir que la seva decisió és "meditada i sense pressions" i posava de relleu que "jo crec que Cañete serà un bon candidat". L'encara president de la patronal de les pimes subratllava, a més, que les candidatures es podran presentar fins el 12 de febrer i assegurava que hi haurà unes 10.000 empreses que "podrien optar a votar", de manera telemàtica o amb delegació de vot.

Ara caldrà veure si es presenten més candidatures i, si és així, què passarà d'aquí a tres setmanes, quan segurament molts donaven per fet que l'actual secretari general seria sí o sí el nou president. Comença la cursa per a unes eleccions que poden ser disputades i que tindran molt més de joc que amb només la presentació d'una sola candidatura.

Més informació
Josep González es retira de Pimec
El relleu de Pimec: filtracions, sou i la pilota al peu
Avui et destaquem
El més llegit