Josep González es retira de Pimec

El president de Pimec deixa el seu càrrec en mans d'Antoni Cañete, actual secretari general

El president de Pimec, Josep González | Àngel Bravo El president de Pimec, Josep González | Àngel Bravo

El president de Pimec, Josep González ha anunciat aquest dimarts que es retira i nomena com a més que possible successor Antoni Cañete, actual secretari general de la patronal. "És una decisió meditada i sense pressions", ha explicat el president de Pimec.

Una de les raons principals que González ha exposat és la "continuïtat garantida", ja que ell mateix va triar a Antoni Cañete. "Després que hi hagi eleccions a Pimec, jo crec que Cañete serà un bon candidat", ha aclarit. En aquest sentit, Josep González ha volgut deixar clar que no és un nomenament a dit sinó que ell ha demanat a la Junta Directiva que Cañete sigui el nou president, però primer s'ha de passar per les eleccions.

González: "És una decisió meditada i sense pressions"

El president de Pimec també ha dit que deixa el càrrec, ja que davant de les eleccions al Parlament, també cal remodelar la patronal. D'aquesta manera, Josep González deixa inacabat el seu últim mandat a Pimec, després de 30 anys en el càrrec.

Les eleccions

Pimec ha proposat eleccions per a la propera presidència el 23 de febrer d'aquest any. D'aquesta manera, Josep González ha explicat que les candidatures es podran presentar fins a la data límit del 12 de febrer. "Antoni Cañete es presentarà a les eleccions", ha afirmat el president de Pimec. González ha dit que hi haurà unes 10.000 empreses que "podrien optar a votar", de manera telemàtica o amb delegació de vot.

En aquesta mateixa línia, en el cas que no hi hagués cap altra candidatura que la que presentarà Antoni Cañete, els estatus de Pimec afirmen que no caldrà fer un procés electoral i, per tant, Cañete passaria a ser el president de Pimec immediatament.

Les decisions de la Junta Directiva

La retirada del president de Pimec ha aglutinat totes les mirades d'una roda de premsa que també s'ha convocat per a explicar les decisions de la Junta Directiva de Pimec de cara aquest 2021. En primer lloc el president de Pimec ha explicat que han "aprovat el tancament de resultats provisional de 2020". A més a més, ell mateix a dit que són resultats "molt positius", amb 16 milions d'euros de beneficis, no gaire allunyats dels beneficis que van obtenir l'any anterior.

Més info: Antoni Cañete, el successor de Josep González a Pimec?

A part, Pimec ha celebrat la posada en marxa del programa de rescat de pimes i autònoms, una iniciativa de la patronal per ajudar a aquelles empreses que estan patint les conseqüències de la crisi del coronavirus. González també ha explicat que s'han donat un milió cent mil euros d'ajudes en assessorament per a empreses. "Segons el nostre informe Pimec, hem constatat que ajudant a les dimensions de les empreses podem augmentar els seus resultats positius", ha dit.

Tot i això, el president de Pimec ha lamentat no aconseguir un acord amb el Govern perqué retalli la data de limitacions per cobrar les ajudes a sis mesos dels ERTO. Actualment, les limitacions a la resta d'Espanya es posen a sis mesos, és a dir, una empresa pot optar a les ajudes un cop han passat sis mesos des que estan en ERTO. En canvi, a Catalunya aquesta limitació es prolonga fins als 12 mesos.

Més informació
El relleu de Pimec: filtracions, sou i la pilota al peu
Avui et destaquem
El més llegit