Càritas Barcelona ha acompanyat 1,6 milions de persones des de la seva constitució

L'entitat destaca el seu rol en episodis que van des de la postguerra fins a l'actual inflació

“Projectes com Pere Oliveras o Llar Betània són únics al conjunt de Catalunya", afirmen des de Càritas | ACN “Projectes com Pere Oliveras o Llar Betània són únics al conjunt de Catalunya", afirmen des de Càritas | ACN

Càritas Diocesana de Barcelona ha acompanyat 1,6 milions de persones des de la seva constitució ara fa vuitanta anys, una xifra que ha fet pública l'entitat coincidint amb l'aniversari de la seva creació el 1944. Va ser una de les primeres Càritas de Catalunya i del conjunt d'Espanya. L'entitat destaca la seva presència en episodis com la postguerra, les inundacions del Vallès i el Besòs dels anys seixanta, el barraquisme, el suport a barris de les perifèries de Barcelona, l'acompanyament a infants i persones grans desafavorides, la lluita contra l'atur, l'arribada de persones nouvingudes a l'inici del segle XXI, la crisi econòmica de 2008, la pandèmia de la covid-19 o l'actual inflació.

Eduard Sala, director de Càritas Barcelona, destaca el repte que les persones que acompanyen avui puguin accedir a una feina i a un habitatge digne i posa la mirada en el futur. Sala ha explicat que per combatre la pobresa cal adaptar-se a cada moment, i que iniciatives com les targetes moneder per comprar aliments, les més de 2.000 places entre pisos unifamiliars, pisos compartits i centres residencials que Càritas ofereix conjuntament amb la Fundació Habitatge Social o l'impuls dels espais de relació i dels polivalents, oberts a la comunitat, són un petit exemple d'aquesta constant evolució de Càritas.

Càritas diocesana està present als 26 municipis de la diòcesi de Barcelona, donant resposta a més de 16.000 llars

"Continuarem treballant com fins ara, posant la persona i la comunitat al centre per esdevenir una societat fraterna, acollidora, solidària i justa, on tothom tingui cabuda i es fonamenti en el bé comú", conclou.

Segons les dades de l'entitat, Càritas diocesana està present als 26 municipis de la diòcesi de Barcelona, donant resposta a més de 16.000 llars, on viuen més de 35.000 persones. A aquesta tasca s'hi suma la feina de les 167 Càritas parroquials i arxiprestals, que acompanyen gairebé 30.000 llars on viuen unes 75.000 persones. A més dels treballadors, compta amb el compromís de gairebé 3.000 persones voluntàries i el suport dels gairebé 11.000 socis i donants.

Més informació
Càritas reclama "ambició" per la Renda de Ciutadania
Fundació Naturgy i Cáritas renoven la seva aliança energètica
Càritas Barcelona multiplica per cinc les ajudes en alimentació
Avui et destaquem
El més llegit