Càritas rep el triple de peticions socials amb la crisi de covid-19

L'entitat estima que la demanda d'ajuda s’anirà incrementat a mesura que s’allargui l’estat d’alarma

Una tècnica de Càritas Salt portant material escolar a una família | ACN Una tècnica de Càritas Salt portant material escolar a una família | ACN

Càritas triplica les donacions en la lluita contra el coronavirus. Sota el lema La necessitat s’ha triplicat i amb el nom Càritasx3, les deu Càritas amb seu a Catalunya han iniciat una nova campanya comunicativa per donar resposta a les peticions socials que Càritas ha anat rebent d’ençà que va decretar-se l’estat d’alarma, segons informen en un comunicat.

El president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, ha afirmat que les demandes d’ajuda que setmanalment rep l’entitat arreu de Catalunya s’han multiplicat per tres, i que lluny d’aturar-se, Càritas estima que aquesta demanda s’anirà incrementat a mesura que s’allargui l’estat d’alarma. “Des de Càritas, volem estar al costat de les persones més vulnerables, que moltes vegades són descartades del sistema, i que malauradament resten invisibles”, ha indicat el president de Càritas Catalunya. En aquest sentit, Roig ha recordat que durant el 2018 Càritas va atendre a més de 200.000 persones a Catalunya, i que amb la situació actual, s’estima que la xifra augmenti exponencialment durant el 2020.

Per aquest motiu i davant l’emergència social, Càritas ha iniciat aquesta nova campanya, que ha comptat amb la col·laboració desinteressada de l'actor Víctor Solé, protagonista de l'anterior campanya de Càritas "Encara que no hi creguis, tots tenim un àngel", on interpretava precisament l'àngel de Càritas. 

La campanya no només vol ser una crida a la solidaritat de la ciutadania de Catalunya, sinó que també vol ser un homenatge i agraïments als més de 3.000 professionals i voluntaris que continuen treballant diàriament per acollir i acompanyar a les persones que ho estan passant més malament durant aquesta crisi.

Més informació
CaixaBank finança amb un milió d'euros projectes de Càritas Catalunya
Càritas: "Han de canviar les Polítiques Actives d'Ocupació"
Avui et destaquem
El més llegit