Càritas vol un "bon Nadal, però per a tothom"

L'ONG alerta que un 36% de les famílies no té una llar digna on celebrar aquestes festes

L'anunci de Càritas que alerta de la situació de precarietat de moltes persones durant les festes de Nadal d'enguany | Cedida L'anunci de Càritas que alerta de la situació de precarietat de moltes persones durant les festes de Nadal d'enguany | Cedida

Les restriccions que hi haurà durant les festes de Nadal per evitar els contagis de covid-19 estan copant el debat sobre la campanya d'enguany. Però des de Càritas volen posar el focus en un altre tema: els efectes de la crisi i com moltes famílies hauran de passar el Nadal d'una manera precària. És per això que ha presentat la campanya "Bon Nadal, però per a tothom". 

L'ONG alerta que un 36% de les famílies no tenen una llar digna on passar les festes, 97.000 persones tindran dificultats per comprar aliments per al dia de Nadal i més de 115.000 passaran el cap d'any soles. I aquestes només són les xifres de la diòcesi de Barcelona. A través d'un comunicat, Càritas explica que ja ha acabat els fons que tenia per al 2020 i demana solidaritat a través de donatius per assegurar que tothom -també les persones més vulnerables- pot celebrar el Nadal.

L'anunci d'enguany gira al voltant d'una nadala, que canten diferents persones vulnerables. Una família que tot just ha estat desnonada, una parella amb pocs recursos, una dona gran sola i una persona que viu al carrer canten diferents versos de la cançó. Segons l'ONG, "per a una de cada cinc persones, aquestes festes seran de tot menys felices". 

Més informació
Càritas Barcelona multiplica per cinc les ajudes en alimentació
Glòries i Càritas també s'uneixen contra la covid-19
Avui et destaquem
El més llegit