Catalunya augmenta la seva activitat firal fins als 420 esdeveniments

Els congressos internacionals i estatals creixen fins als 61, la xifra més elevada de la sèrie històrica

El 4YFN, a Fira de Barcelona | ACN El 4YFN, a Fira de Barcelona | ACN

Catalunya acollirà 420 fires durant el 2022, un increment de les celebracions d'aquest estil del 14,8% en comparació amb el 2021. Segons les dades del Registre d'Activitats Firals de Catalunya, fins a 61 de les fires del país són d'àmbit internacional o estatal, el màxim de la sèrie històrica, unes 17 més que el 2020.

Segons la conselleria d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, les millors previsions quant a les dades de la pandèmia han propiciat que les fires internacionals recuperin la confiança en la presencialitat. Així, gràcies a la bona evolució de la situació sanitària, Barcelona rebrà congressos com el Mobile World Congress, l'Alimentària, Hispack, Graphispack, la Barcelona Bridal Fashion Week o Eurofruit. Quant a les fires d'àmbit local o regional, s'arriba a les 359, un 11,5% més que el 2021.

Els congressos que se celebraran a Catalunya, com es destaca des de la conselleria, tenen una distribució territorial "força homogènia". Tot i que prop d'un terç es concentraran a Barcelona, fins al 27%, les comarques de Girona en celebrarà un 19% de les activitats, per un 17% de la Catalunya Central o un 16% de les comarques de Lleida.

Per sectors, es pot observar com les fires multisectorials seran les que concentrin la major part de l'espai dedicat, amb unes 123, més del doble que el 2020. Les fires d'alimentació també doblen la seva dada de fa dos anys, amb 103 enguany per 42 el 2020, mentre que els serveis supera les 30, i els congressos de lleure i esports seran uns 17.

Més informació
Fira de Barcelona, el gegant desconegut
Fira de Barcelona, un motor que recupera potència
Avui et destaquem
El més llegit