Catalunya, tercera comunitat més competitiva segons la UE

La millor puntuació que li atribueix el Comitè Europeu de les Regions és en salt, per sobre de la mitjana europea

Catalunya es troba per sobre de la mitjana europea en competitivitat de l'àmbit de la salut | ACN Catalunya es troba per sobre de la mitjana europea en competitivitat de l'àmbit de la salut | ACN

La Unió Europea situa Catalunya com la tercera comunitat més competitiva de l'Estat. El Comitè Europeu de les Regions ha publicat l'índex de competitivitat que elabora cada tres anys, segons el qual Madrid i el País Basc són les dues primeres. L'estudi analitza un total de 14 paràmetres, entre els quals destaquen l'estabilitat econòmica, la tecnologia, les infraestructures o la innovació

Catalunya ha obtingut una nota de 53,45 punts, mentre que Madrid en té 70,83 i el País Basc, 63,6. Dels criteris que es tenen en compte, Catalunya supera la mitjana europea en infraestructures, salut i innovació, i la iguala en disponibilitat tecnològica, mida del mercat i educació bàsica, entre d'altres. La major puntuació l'ha obtingut en salut, amb un 90,43. 

El rànquing 

Navarra i Cantàbria ocupen els llocs 4 i 5 del rànquing, totes aquestes per sobre de la mitjana espanyola. A la cua de la llista es troben Melilla i Ceuta, amb puntuacions de 6,71 i 17,57, seguides d'Extremadura, Canàries i Andalusia. La nota de Catalunya en competitivitat ha millorat respecte a l'últim informe del Comitè Europeu de les Regions, del 2016. Llavors, la puntuació va ser de 48,7. 

En els paràmetres d'institucions, estabilitat macroeconòmica, educació superior i mercat laboral, per exemple, Catalunya es troba per sota de la mitjana europea.

Més informació
Catalunya, quarta comunitat més competitiva del 2017
Les empreses del Barcelonès, les més competitives de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit