Catalunya és la comunitat amb més testaments vitals

Un 29% del total de documents de voluntats anticipades inscrits a l’Estat espanyol es fan al territori català

A Catalunya s'han registrat 72.515 testaments des del gener | iStock A Catalunya s'han registrat 72.515 testaments des del gener | iStock

Un total de 247.776 persones ha registrat el document de voluntats anticipades, de les quals un 29% ho han fet a Catalunya. Així ho indiquen dades del Registre Nacional d’Instruccions Prèvies del Ministeri de Sanitat. No obstant això, aquesta xifra només representa el 0,6% de la població, cosa que el director de comunicació i relacions institucionals de Fundació Mémora, Fernando Sánchez, atribueix al “desconeixement” del document, el tabú de la mort i el pensament de deixar resolta les possessions.

Les més de 247.000 persones que han inscrit un testament vital suposa un increment del 10% respecte al gener del 2013, quan el nombre de documents era només de 145.775.

Catalunya lidera, a gener del 2018, el rànquing de més documents de voluntats anticipades inscrits, amb un total de 72.515 testaments. La segueixen Andalusia, amb 35.686 testaments, el País Valencià, amb 23.554 testaments, i Madrid, amb 23.445 documents.

Així mateix, són les dones les que més aposten pel testament vital, en un 59% dels casos. Per franges d’edat, el 50% dels declarants són més grans de 65 anys i només un 16% dels espanyols d’entre 31 i 50 anys ha pres la decisió de comunicar les seves darreres voluntats.

Les baixes xifres d’elaboració del testament vital a l’Estat espanyol estan lluny de les que es produeixen als Estats Units i al nord d’Europa, per la qual cosa la Fundació Edat & Vida i la Fundació Mémora han presentat una campanya per promoure el coneixement i l’ús de la declaració de voluntats anticipades.

Més informació
Pagui fins la mort
Mémora, el negoci que no mor
Com fer el testament en un 'click'
Avui et destaquem
El més llegit