Catalunya concentra el 25% d'oferta de perfils comercials a l'Estat

Un estudi d'Adecco xifra en 47.831 els llocs de treball ofertats en aquest sector

El perfil més demandat al sector a Catalunya és el de comercial, amb un 3,8% | ACN El perfil més demandat al sector a Catalunya és el de comercial, amb un 3,8% | ACN

Catalunya lidera el rànquing d'oferta de perfils comercials a tot l'Estat. És la conclusió d'un estudi de quatre mesos d'Adecco, que ha analitzat les propostes que demanden posicions comercials, per a quin tipus de llocs, a quins sectors i a quins punts. En total, Catalunya es van presentar 47.831 oportunitats laborals del total de 195.694 acumulat a tota Espanya, és a dir, el 25% de les vacants.

El passat 1 d'octubre, Adecco va engegar la iniciativa The House of Sales, amb motiu del Dia del Comercial. El procés tenia com a objectiu no només conèixer la realitat del sector de vendes a l'Estat, sinó també promocionar la professió, donat el dèficit de perfils comercials que pateix Espanya. Ara, se n'han publicat els resultats. Una de les conclusions més impactants és que Catalunya, la Comunitat de Madrid i Andalusia (en aquest ordre) van concentrar més del 60% de les ofertes que hi va haver a tot el sòl nacional.

Comercial i assessor, les places més ofertats

Catalunya és la zona de l'Estat amb més activitat. 1 de cada 4 ofertes de perfil de vendes es van publicar al nostre territori. Durant el quadrimestre estudiat, el rol més demandat va ser el de comercial, amb un total de 1.807, és a dir, el 3,8% de les propostes. La segona plaça més sol·licitada va ser la d'assessor comercial, amb 1.377 ofertes, un 2,9%. En general, va haver-hi 25 vacants diferents al sector. 

Tot i el domini català, la Comunitat de Madrid també va registrar molt bones dades, amb un 24% de l'acumulat. Concretament, es van proposar 45.954 ofertes. En tercera posició, lluny de les dues primeres classificades, va quedar Andalusia, amb un 12% i 23.930 vacants. Per contra, a la cua de la taula i amb un percentatge menor a l'1% de l'oferta comercial es van situar les comunitats de Cantàbria i La Rioja.

Més informació
Catalunya va tancar el 2023 amb un atur d'un 8,7%
L'auge de la IA al mercat laboral: les ofertes vinculades a aquest àmbit creixen un 20%
Empresa i Treball incrementa un 44% els ajuts d'orientació laboral
Avui et destaquem
El més llegit