Catalunya accelera el ritme de creació d'empreses a l'octubre

A tot el territori neixen 1.497 societats mercantils, mentre que només se'n dissolen 153

La creació d'empreses accelera el seu ritme a Catalunya | iSotck La creació d'empreses accelera el seu ritme a Catalunya | iSotck

Catalunya ha accelerat el seu ritme de creació d'empreses a l'octubre. Mentre que al setembre van néixer 946 societats mercantils a tot el territori, a l'octubre la xifra ha augmentat fins a les 1.497. Això suposa un increment del 10,2% en comparació al mateix mes de l'any passat. De fet, és la segona comunitat autònoma on més companyies s'han creat, només després de Madrid.

La pujada a Catalunya ha estat sis punts superior al conjunt de l'Estat espanyol, on la creació de societats mercantils a l'octubre ha estat un 4% superior que al desè mes del 2018. En total, s'han constituït 8.029 empreses amb un capital subscrit de 511 milions d'euros, que suposa un increment del 51,6% interanual, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). 

El millor octubre

En dades estatals, aquest ha estat el millor octubre des de la crisi. Per comunitats autònomes, on menys companyies han nascut és a La Rioja (38), Cantàbria (53) i Navarra (79). Pel que fa als sectors, el comerç lidera la creació d'empreses, amb un 20,4% de les noves que s'hi dediquen, seguit del grup creat per immobiliàries, societats financeres i d'assegurances (14,9%) i la construcció, amb un 13,6%.   

Més info: Catalunya crea més empreses i en destrueix menys al setembre

Tot i així, ha estat la construcció el sector que més capital ha concentrat en noves firmes, amb 153,6 milions d'euros. Les immobiliàries, les societats financeres i d'assegurances concentren un capital de 119,7 milions d'euros, mentre que les qui s'han creat dedicades a la informació i la comunicació han registrat un capital de 105,6 milions d'euros. 

A Catalunya s'han dissolt 153 empreses, un 27,5% més que a l'octubre de l'any passat. Al conjunt de l'Estat espanyol, la xifra de dissolucions s'ha situat en 1.743, un 4,7% interanual més. 

Més informació
La creació d'empreses creix a Catalunya però baixa a Espanya
La creació d'empreses repunta al novembre
La creació d’empreses es recupera el quart trimestre del 2018
Avui et destaquem
El més llegit