La creació d'empreses creix a Catalunya però baixa a Espanya

El nombre de societats constituides al gener s'incrementa un 6,9% mentre a l'Estat frena

La creació d'empreses repunta respecte a l'any passat
La creació d'empreses repunta respecte a l'any passat

La creació d'empreses arrenca amb força l'any a Catalunya. El nombre d'empreses creades al Principat ha crescut un 6,9% aquest mes de gener respecte del mateix mes d'un any abans. Al conjunt de l'Estat espanyol, la creació d'empreses ha frenat i cau un 4,4% en el mateix període, segons dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

A Catalunya s'han creat 1.869 societats mercantils i se n'han liquidat 265, un 3,3% menys que l'any anterior. A Espanya s'han creat 8.991 empreses aquest mes de gener, al mateix temps que les dissolucions empresarials han pujat un 11,9%, fins a totalitzar 4.153. Amb la reculada de novembre, la creació d'empreses torna a taxes negatives després d'haver encadenat tres mesos consecutius d'increments interanuals.

El 22,6% de les societats mercantils que s'han creat al gener es dedica al comerç i el 15,9% a la construcció. Quant a les societats dissoltes per activitat econòmica principal, el 30,8% corresponen a indústria i energia i el 18% al comerç.

Per a la constitució de les 8.991 empreses creades al gener s'han subscrit més de 603 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 0,7% respecte al mateix mes de 2018, mentre que el capital mitjà subscrit, que s'ha situat en 67.141 euros, han pujat un 5,3% en taxa interanual.

Més Informació
Barcelona atrau un 30% de talent digital d'altres ciutats
La italiana H-Farm absorbeix la consultora d'Aleix Valls
Atlantia i ACS traspassen el deute per la compra d'Abertis a la mateixa empresa catalana
Avui et destaquem
Comentaris