Catalunya incrementa la despesa en sanitat fins als 10.420 MEUR

Es tracta de la xifra més alta destinada a salut tot i la bretxa entre la inversió i el pressupost

La consellera de Salut, Alba Vergés La consellera de Salut, Alba Vergés

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, preveu que l'any 2018 Catalunya arribarà a la despesa sanitària més alta de la seva història, amb un total de 10.420 milions d’euros, uns 400 milions d’euros més que l'any anterior. No obstant això, encara no s'ha pogut recuperar "tot allò en el que la crisi va fer estralls".

En la comissió parlamentària d’aquest dijous, la consellera ha lamentat que malgrat que se supera per primera vegada la despesa del 2010, que va ser de 10.325 milions d’euros, hi ha una bretxa entre aquesta inversió i el pressupost. Segons Vergés, aquest any s’han destinat 1.544 milions d’euros en comparació amb els 450 milions d’euros de llavors, la qual cosa s’atribueix a un "infrafinançament crònic, que ningú no pot negar" i que es manté malgrat les millores econòmiques a Catalunya.

La consellera també ha comentat que no pateixen aquest infrafinançament comunitats autònomes com el País Basc i Navarra, i que "quan es denuncia i es diu que ja n'hi ha prou, com va fer el meu predecessor, Toni Comín, va haver d'anar-se'n a l'exili i d'altres són a la presó", ha lamentat.

Més informació
La telemedicina redueix la despesa sanitària
La injecció que necessita el sistema sanitari
"La diabetis representa el 12% de la despesa sanitària mundial"
Avui et destaquem
El més llegit