Catalunya, líder en inversió pública en tecnologia

Dels 493 milions d'euros que s'hi destinen, l'organisme que més inverteix en els primers sis mesos de l'any és el CTTI amb 381,9 milions d'euros

Pedro Duque i Àngels Chacón a la incubadora d'alta tecnologia d'impressió 3D a la Zona Franca | ACN Pedro Duque i Àngels Chacón a la incubadora d'alta tecnologia d'impressió 3D a la Zona Franca | ACN

Catalunya lidera la inversió pública en tecnologia durant el primer semestre de l'any, amb més de 493 milions d'euros, segons les dades publicades per l'informe Adjudicaciones TIC. Catalunya és la primera comunitat a l'Estat, per darrere de Madrid i Andalusia, i entre totes tres representen el 44,72% de la inversió pública en tecnologia, amb més de 661 milions d'euros.

Més info: Tecnologia, competència i talent

El Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat, el CTTI, és l'organisme que més ha invertit durant el primer semestre, amb 381,9 milions d'euros, una xifra que suposa el 25% del total en un rànquing on la segona posició és per la gerència d'informàtica de la Seguretat Social.

L'elevada inversió catalana es deu al fet que durant el primer semestre es va licitar el servei de manteniment de les aplicacions de la Generalitat, amb diversos lots i un import total de més de 314 milions d'euros. En total, el CTTI va fer 43 adjudicacions de tecnologia.

La inversió total de les administracions públiques a l'Estat va ser de 1.479 milions d'euros el primer semestre, segons l'informe.

Més informació
La NASA s'endú tecnologia catalana a Mart
A la tecnologia li falten estrògens
Elisenda Bou: "La tecnologia no deshumanitza, però s'aprofita de la ganduleria"
Avui et destaquem
El més llegit