Catalunya, la millor regió per invertir al sud d'Europa segons l'FT

És la tercera vegada consecutiva que el rànquing situa el territori català en aquesta posició

Catalunya és la millor regió per a invertir al sud d’Europa pel període 2020-2021 | iStock Catalunya és la millor regió per a invertir al sud d’Europa pel període 2020-2021 | iStock

La publicació fDi Magazine del grup Financial Times ha reconegut Catalunya com la millor regió per a invertir al sud d’Europa pel període 2020-2021. És la tercera vegada que aquest rànquing bianual -un dels rànquings més prestigiosos a escala internacional que utilitzen les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial- situa Catalunya en aquesta posició. Des de l’any 2016, Catalunya és la primera regió del sud d’Europa segons aquesta classificació.

Més info: Les 20 ciutats més dinàmiques d'Europa

Per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, “reconeixements com aquest posen de manifest que Catalunya és sinònim de confiança i de futur" perquè, recorda, Catalunya és "una economia dinàmica, industrial, innovadora i oberta al món". La consellera posa damunt la taula que "combinem el talent, un teixit empresarial de tradició industrial diversificat, amb grans infraestructures tecnològiques i de recerca, amb una posició geogràfica estratègica, fet que ens converteix en un entorn únic on invertir i fer negocis".

En total, per elaborar aquesta classificació, l'fDi Magazine ha analitzat unes 150 regions. Tenint compte criteris com la connectivitat, el clima de negocis, el potencial econòmic, el capital humà i l'estil de vida i l’estratègia de captació d’inversions estrangeres, el rànquing elaborat pel grup britànic determina que les regions més atractives del sud d’Europa el 2020 i el 2021 pel que fa a la captació d’inversió estrangera són Catalunya; seguida de Madrid i de Llombardia.

Més informació
FGC, propera parada: connectar Catalunya amb el món
Catalunya rep més turistes el 2019 i es manté com a primera destinació
Catalunya i Espanya, dos models i un referèndum
Avui et destaquem
El més llegit