Catalunya lidera l'arribada de visitants estrangers al juliol

Més de dos milions de turistes visiten el territori català aquest mes i sumen 11,2 milions durant els set primers mesos de l'any

El clima és un dels aspectes més ben valorats pels 'expats' residents a Barcelona El clima és un dels aspectes més ben valorats pels 'expats' residents a Barcelona

Catalunya lidera l'arribada de turistes estrangers al juliol, acaparant el 24,3% del total de turistes que han arribat al territori espanyol. Durant aquest mes, 2,6 milions de viatgers han visitat el territori català, amb un increment del 6,5% interanual. Entre gener i juliol, Catalunya ha rebut 11,2 milions de turistes, la qual cosa representa un creixement del 9,4% en relació al mateix període del 2016.

Per nacionalitats, França és el primer mercat emissor de turistes a Catalunya al juliol, amb el 23,4% del total, seguit del Regne Unit (10,1% del total).

D'altra banda, el conjunt de l'Estat ha rebut gairebé 46,9 milions de turistes estrangers fins al juliol, la qual cosa suposa un increment de l'11,3% respecte al mateix període del 2016. Al juliol, han visitat el territori 10,5 milions de persones, un 10,1% més que el juliol passat.

Després de Catalunya, la segona comunitat autònoma amb més turistes internacionals durant els set primers mesos de l'any ha estat Canàries (amb més de 8,1 milions i un creixement del 8,8%), seguida de les Illes Balears (amb gairebé 7,9 milions i un increment del 7,5%). Durant el mes de juliol, Catalunya (el 24,3% del total), les Illes Balears (23,6%) i Andalusia (13%) han liderat l'arribada de turistes estrangers.

Els principals mercats emissors de turistes entre gener i juliol al conjunt de l'Estat han estat el Regne Unit -amb més de 10,9 milions de visitants i un repunt del 8,7% respecte al mateix període de l'any anterior-, Alemanya –amb gairebé 6,9 milions de turistes internacionals- i França –amb 6,3 milions de visitants-.

Creixement de l'habitatge de lloguer

L'allotjament de mercat ha registrat un increment del 10,7%, amb 37 milions de turistes. L'allotjament hoteler ha crescut un 6,9%, mentre que l'habitatge de lloguer ho ha fet un 30,8% durant els set primers mesos de l'any. D'altra banda, l'allotjament de no mercat ha augmentat un 13,5% durant aquest període, fins als 9,8 milions de visitants.

La majoria de turistes han arribat amb avió, amb 38,7 milions de visitants fins al juliol, un 12,5% més que en el mateix període del 2016. En la resta de vies, les entrades per port han augmentat un 25,4%, els desplaçaments per carretera, un 4,5%, i el transport amb tren, un 4,5%. 

Més informació
Catalunya, segon destí escollit pels turistes el juny
El 22,9% de la despesa de turistes estrangers es fa a Catalunya
Catalunya rep 1,8 milions de turistes al maig, un 16,2% més
Avui et destaquem
El més llegit