Catalunya rep 1,8 milions de turistes al maig, un 16,2% més

El territori català és la principal destinació dels visitants que arriben a Espanya, procedents sobretot de França i del Regne Unit

Catalunya rep el 23,8% del total de turistes de l'Estat Catalunya rep el 23,8% del total de turistes de l'Estat

Catalunya ha rebut 1.893.942 turistes internacionals al mes de maig, el que suposa un 16,2% més respecte al mateix mes del 2016, segons les dades provisionals publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). A més, ha estat el territori més visitat, amb el 23,8% del total de l’Estat, seguit de les Illes Balears (21,6%), Andalusia (14,7%) i les Illes Canàries (12,5%). Una quarta part del total de turistes procedeixen de França, i el 12,8%, del Regne Unit.

Al conjunt de l’Estat espanyol, el nombre de turistes estrangers ha augmentat un 11,7% respecte al maig de l’any passat, fins als 7,9 milions de persones. En aquest cas, el principal país emissor ha estat el Regne Unit, amb el 25,7% del total, seguit d’Alemanya i França.

En el període acumulat de gener a maig, Catalunya també se situa com el primer territori de l’Estat que rep més turistes internacionals, amb més de 6,6 milions de viatgers i un augment del 10,5% respecte al mateix període de l’any passat. En el conjunt de l’Estat, durant els cinc primers mesos de l’any el nombre de turistes ha crescut un 11,6%, fins arribar als 28 milions de persones. Per darrere de Catalunya se situen les Illes Canàries, que han rebut 5,9 milions de turistes estrangers i Andalusia, amb 4 milions de viatgers.

Turisme d'oci d'entre quatre i set dies

La via aeroportuària ha estat la principal via d’arribada de turistes al maig, amb més de 6,6 milions, que representa un creixement anual del 12%. Per carretera han arribat un 7,8% més de turistes i per port, un 41,9% més. L’únic mitjà on han descendit el nombre de turistes ha estat el ferrocarril, amb una reducció del 7%.

El nombre de turistes que utilitzen l'allotjament de mercat com a forma d'allotjament principal ha aumentat un 9,3% al maig en la taxa anual. Dins d'aquest tipus, l'allotjament hoteler ha pujat un 7,1% i l'habitatge de lloguer un 39,9%. Per la seva banda, l'allotjament de no mercat ha mostrat un increment del 23,4%. Els turistes allotjats en habitatges de familiars o amics ha pujat un 24,2% i els allotjats en habitatge de propietat, un 19%.

Així mateix, l'oci, l'esbarjo i les vacances han estat el motiu principal del viatge a l'Estat per uns 6,9 milions de turistes, la qual cosa representa un creixement del 12,7% respecte al maig del 2016. Per negocis i motius professionals han arribat un 3,8% més de turistes, fins a les 496.889 persones.

La durada de l'estada majoritària al maig entre els turistes ha estat la de quatre a set nits, amb més de 3,9 milions de viatgers i un creixement anual de l'11,3%. El nombre de visitants ha augmentat un 1,9% entre els que no pernocten (excursionistes) i un 17,5% entre els turistes amb una durada més llarga (més de 15 nits).

Més informació
Catalunya preveu un estiu de rècord turístic
Creix un 14,4% la despesa per turista a l'entorn de Barcelona
El turisme: un sector que no podem menysprear
Avui et destaquem
El més llegit