El joc de cadires de l'economia catalana

Un resum dels fitxatges més destacats del món professional

Carolina Martinolli (Vueling), Clara Mena (Eurofragance) i Lluís Recoder (Ineo Corporate) | VIA Empresa Carolina Martinolli (Vueling), Clara Mena (Eurofragance) i Lluís Recoder (Ineo Corporate) | VIA Empresa

Vueling, el Banc Sabadell, Grifols, la Fira de Barcelona o un antic conseller de la Generalitat protagonitzen alguns dels nomenaments més rellevants dels darrers dies: 

-Moviment de pes al sector aeri. A partir del mes d’abril, Marco Sansavini deixarà els càrrecs de president i conseller delegat de Vueling per dur a terme la mateixa tasca a Iberia. Carolina Martinoli, actual directora d’Afers Corporatius, assumirà la direcció de Vueling

-Josep Oliu serà el nou president de la Fundació Banc Sabadell, en substitució de Miquel Molins. Doctor en història i teoria de l'art contemporani, Molins ha estat president de l’organització i director de la Col·lecció Banc Sabadell des de fa tretze anys.

-Thomas Glanzmann deixarà de ser el president executiu i CEO de Grifols, a partir de l’any 2025. Aquest moviment s’ha donat a conèixer durant una trobada dels directius de la multinacional farmacèutica amb analistes. Tot arriba en plena lluita amb el fons Gotham City Research

-Esteve ha oficialitzat l’accés de Jane Griffiths, Ewald Walgenbach, Wolfram von Braunschweig i Nick Bohn al consell d’administració. El moviment es produeix pocs mesos després de l’entrada del fons d’inversió alemany Lubea a l’accionariat del grup. 

-L’exconseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha fitxat per la consultora Ineo Corporate. Tal com recull Expansión, el també exalcalde de Sant Cugat del Vallès liderarà un nou departament de serveis jurídics per les empreses. 

-A principis del mes d’abril, el Banc Sabadell formalitzarà l’accés d’Ana Colonques, directora financera de Porcelanosa, al consell de l’entitat bancària. Entre els anys 2010 i 2011, Colonques ja va formar part del Sabadell com a analista del departament de Riscos. 

-El patronat de la Fundació.cat ha validat la reelecció de Genís Roca com a president de la institució per segon mandat consecutiu. Arqueòleg de formació, Roca és conegut per la seva especialització en processos de transformació empresarial i cultura digital. 

-Roger Borràs liderarà l’àrea de Projectes Corporatius de Fira de Barcelona. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra, Borràs, en els darrers anys, s’ha especialitzat en l’àmbit de la consultoria. 

-Lyreco Iberia ha oficialitzat el nomenament de Giampiero Maggioni com a nou director general de l’empresa, càrrec que ocuparà des de les oficines de Cornellà de Llobregat. Llicenciat en Direcció i Administració d’Empreses per la Universitat de Milà, Maggioni ha treballat a Lyreco com a màxim responsable del departament de Màrqueting. 

-Isidre Gironès és, des d’aquesta setmana, president del Gremi de Restauració de Barcelona, en substitució de Salva Vendrell. En paral·lel al nomenament de Gironès, la junta directiva del Gremi ha renovat el mandat de Roger Pallarols com a director de l’organització pels pròxims deu anys.

-Jordi Campos ocuparà la direcció comercial de Cerdà Group International. Llicenciat en Direcció i Administració d’Empreses per la Universitat Pompeu Fabra, Campos, en els darrers dos anys, ha liderat l’àrea de Desenvolupament de Negoci d’Upfield a Espanya. 

-El periodista Lalo Agustina es convertirà en el nou director de Comunicació de La Menorquina. Llicenciat en Periodisme per la Universidad de Navarra, Agustina és conegut per la trajectòria de més de 20 anys a la secció d’Economia de La Vanguardia

-Hannun, el grup de mobles i decoració sostenible, ha triat Sixto Jiménez com a nou president de la companyia. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universidad de Deusto, Jiménez compaginarà aquesta tasca amb la presidència de Tutti Food Group. 

-Clara Mena s’ha convertit en la nova directora d’Operacions d’Eurofragrance, empresa on treballa des de l’octubre de l’any 2012. Enginyera d’Organització Industrial per la Universitat Politècnica de València, Mena va iniciar la seva trajectòria laboral a Celsa. 

-Astrid Camprubí assumeix el càrrec de CEO del Grup Asatra, firma d’assegurances amb seu a Sils (Girona). Abans d’iniciar aquesta nova etapa laboral, Camprubí ha desenvolupat tasques similars a OMMA Data i Red Key. 

-Aldea Ventures reforça la seva estratègia amb les incorporacions de Yann de Vries, Luisa Alemany, Sacha Poignonnec i Ulrich Geilinger al consell assessor de la firma de capital risc, segons informa Expansión. El mitjà apunta que aquests professionals contribuiran a fixar una determinada política d’inversió. 

-Oscar Díaz és el nou director de Centres de Competència i d’Innovació de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. Enginyer per la Universitat Autònoma de Barcelona, Díaz era el cap de Desenvolupament de Negoci al mateix organisme de la Generalitat.

-Maite Boira, directora de Comunicació i Màrqueting de Soprema Iberia, és la nova presidenta de la Comissió de Comunicació de l’Associació Ibèrica de Fabricants d’Impermeabilització. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona, Boira substitueix en el càrrec a Mónica Gómez.

-GONVAMA, una firma industrial amb seu a la Xina, ha nomenat David Suárez com a màxim responsable d’Operacions. Llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona, Suárez també ha treballat a Continental i Delphi, entre altres firmes. 

-Natural Selection ha fitxat Ester Cusiné per liderar el departament de Recursos Humans. Llicenciada en Ciències Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra, Cusiné, recentment, ha desenvolupat la seva trajectòria laboral al món comercial d’Andorra.

-Iván Arenal aterra a les oficines de QBE Iberia a Catalunya per, principalment, activar el departament comercial. Llicenciat en Direcció i Administració d’Empreses per l’Euskal Herriko Unibertsitatea, Arenal també formarà part del comitè de direcció de l’empresa.

-Oriol Navarro serà la cara visible de PIB Group a Catalunya, empresa on treballa des de fa 10 anys. Llicenciat en Direcció i Administració d’Empreses per la Universitat de Barcelona, Navarro acumula una llarga experiència en l’àmbit comercial. 

-Francesc Paredes inicia una nova etapa laboral al capdavant de la direcció d’Operacions d’IHRESS. En els darrers vint anys, Paredes ha exercit de director tècnic a EAR-FLAP, una firma que fabrica, principalment, productes pel sector de l’embalatge. 

-Aleix Sala és el nou responsable de Comunicació de la Federació Catalana d’Hoquei Herba. Llicenciat en Periodisme i Comunicació Audiovisual per la Universitat de Lleida, Sala també ha treballat al Col·legi d’Agents Immobiliaris de Catalunya i el CE Sabadell.

Més informació
El joc de cadires de l'economia catalana
El joc de cadires de l'economia catalana
El joc de cadires de l'economia catalana
Avui et destaquem
El més llegit