Josep Oliu assumeix la presidència de la Fundació Banc Sabadell

Fundada l'any 1994, en els darrers tretze anys, l'organisme ha estat dirigit per Miquel Molins

Josep Oliu, president del Banc Sabadell, al costat de Miquel Molins | Cedida Josep Oliu, president del Banc Sabadell, al costat de Miquel Molins | Cedida

Josep Oliu serà el nou president de la Fundació Banc Sabadell, en substitució de Miquel Molins. Doctor en història i teoria de l'art contemporani, Molins ha estat president de l’organització i director de la Col·lecció Banc Sabadell des de fa tretze anys. Durant la seva llarga etapa al grup bancari, el dirigent ha destacat pel seu compromís de promoure l’art contemporani.  Al món de la docència, Molins ha destacat per ser professor de l'escola EINA, de l'Escola Massana de Barcelona i de la Universitat Autònoma de Barcelona, així com director de tesi del Màster Metròpolis de la Universitat Politècnica de Catalunya i director del MACBA. 

Actualment, és un referent nacional i internacional en l'art contemporani i és comissariat de diverses exposicions. El patronat de la Fundació Banc Sabadell ha renovat Sonia Mulero com a directora. Fa pocs dies, el Banc Sabadell va donar a conèixer que va tancar l’any 2023 amb un benefici de 1.332 milions d’euros, una xifra que representa un increment d’un 55,1% en comparació amb el balanç del 2022. Segons les dades facilitades a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, l’entitat ha registrat uns ingressos de 6.109 milions per al negoci bancari. La rendibilitat va pujar fins a l’11,5%, mentre que la ràtio de capital CET1 es va situar en el 13,21%.

Més info: Oliu (Banc Sabadell) apunta que hi ha més risc que la inflació repunti que es redueixi

El negoci britànic del Sabadell, TSB, també continua sent positiu, amb una contribució als comptes de 195 milions. Davant d’aquest escenari, el consell d’administració del Sabadell ha validat l’abonament d’un dividend complementari de tres cèntims per acció i una recompra d’accions de 340 milions d’euros. “Els magnífics resultats financers són també conseqüència de la profunda transformació experimentada durant els darrers anys”, apunta César González-Bueno.

Més informació
El Banc Sabadell viu "un moment dolç" i es prepara per accelerar el seu creixement
El Banc Sabadell incrementa un 55% els seus beneficis
El BCE incrementa els requisits de capital del Banc Sabadell
Avui et destaquem
El més llegit