La Segarra i la Ribera d'Ebre, els dos territoris amb més molins d'energia eòlica

Concentren més de la meitat dels projectes en tràmit

Imatge d'un molí | iStock Imatge d'un molí | iStock

La Segarra i la Ribera d’Ebre són les dues comarques que concentren més de la meitat dels molins eòlics que la Generalitat i el Gobierno tramiten arreu de Catalunya, segons dades facilitades pel departament de Territori. D’un total de 170 aerogeneradors, la previsió és que 55 operin a La Segarra i 52 ho facin a la Ribera. 

Els dos territoris ja acullen 538 dels 846 aerogeneradors que estan en funcionament al país, gairebé dos de cada tres. Pel que fa a l'energia fotovoltaica, el Segrià concentra gairebé una de cada quatre hectàrees de plantes solars en tràmit. La multitud de projectes d'energia renovable que s'han establert a la zona han creat rebuig a diversos sectors de municipis ebrencs.

Al conjunt de Catalunya, nou comarques han vist com les autoritats han acceptat a tràmit parcs eòlics. Per exemple, el Segrià, amb 14 aerogeneradors, i les Garrigues, amb 16, són les altres dues comarques de Ponent on diverses iniciatives empresarials volen operar, i sumar unitats als 200 aparells que ja estan en funcionament.

Més informació
Naturgy participa en un consorci europeu per desenvolupar l'energia eòlica marina
X1 Wind crea una plataforma eòlica flotant que es recol·loca a favor del vent
Una multinacional francesa reobre l’antiga fàbrica Pet Food de la Segarra
Avui et destaquem
El més llegit