Els turistes internacionals deixen 1.272 milions d'euros a Catalunya

Fins al novembre, Catalunya ha rebut 16,9 milions de turistes

Els visitants han generat una despesa global de 1.272 milions d’euros | iStock Els visitants han generat una despesa global de 1.272 milions d’euros | iStock

Catalunya va rebre, durant el passat mes de novembre, 1,1 milions de turistes internacionals. Aquesta xifra representa un increment d’un 19,7% en comparació amb el mateix període de l’any anterior. Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística, els visitants han generat una despesa global de 1.272 milions d’euros. Cada dia, de mitjana, els turistes han gastat uns 190 euros i la seva estada ha durat cinc dies. Fins al mes de novembre, 16,9 milions de turistes s’han passejat per Catalunya, amb un impacte econòmic de 19.648 milions d’euros.

Pel que fa a turistes internacionals, Canàries lidera el rànquing per davant de Catalunya i Andalusia. En paral·lel, l’Ajuntament de Barcelona ha captat i acompanyat inversions a la ciutat per valor de més de 811 milions d’euros durant el 2023. Aquestes empreses han creat 1.235 llocs de treball a la ciutat. Durant el 2023, tant pel que fa a inversió com en creació de feina, s’han doblat les xifres del 2022. La diferència és encara més gran si es compara amb els indicadors prepandèmia: els llocs de treball creats el 2023 gairebé tripliquen els del 2019 i l’import destinat a la posada en marxa de l’activitat és sis vegades superior.

La tasca de captació i acompanyament es fa a través de la Direcció de Promoció Econòmica Internacional i del Servei de Business Landing de l’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa. En total, els equips municipals han gestionat 109 projectes, els quals han fructificat en 23 inversions, un 78% de les quals són de nova implantació i la resta són reinversions d’empreses instal·lades a la ciutat que aposten per continuar creixent des de Barcelona. Els Estats Units, la Xina i França són els països amb més projectes implantats el 2023. En el global, un 65% són empreses de fora de la Unió Europea. Pel que fa al sector d’activitat, el 74% dels projectes concretats provenen de tres sectors: el sector tecnològic (39,13%), serveis a les empreses (21,74%) i salut i ciències de la vida (13,04%). De fet, aquest darrer sector aporta el 98,6% de la inversió.

Més informació
Begur destinarà 6 milions de fons Next Generation a projectes de turisme i sostenibilitat
El turisme belga genera un milió de pernoctacions a la Costa Brava
Turisme sostenible
Avui et destaquem
El més llegit