Catalunya rebrà 53,7 MEUR per fer plans de sostenibilitat turística

15 municipis s'han vist beneficiats pels recursos procedents dels Next Generation

Imatge del parc Güell | iStock Imatge del parc Güell | iStock

Catalunya gestionarà 53,7 milions d’euros per desenvolupar plans de sostenibilitat turística, segons ha informat el departament d’Empresa i Treball. Els recursos obtinguts procedeixen dels Next Generation i els municipis beneficiats són Begur, Cadaqués, Sitges, l'Ametlla de Mar, Palafrugell, Palamós, Calella, Vila-seca, Salou, Deltebre, Cambrils, Vilanova i la Geltrú, l'Escala, el Vendrell i Castelló d'Empúries. 

De la xifra total, 50,5 milions aniran a parar als municipis i la resta a un projecte de la Diputació de Girona per potenciar banys interiors. En paral·lel, la previsió de la Generalitat per l’any 2023 en el sector turístic és reforçar els programes d’internacionalització de les destinacions de sol i platja i les localitzacions rurals costaneres, entre altres. 

Els 53,7 milions d’euros formen part de la darrera convocatòria d’un pla estatal de Sostenibilitat Turística a les Destinacions per gestionar fons Next Generation. En aquest context, Catalunya ha realitzat 55 actuacions per un valor global de 206 milions d’euros. El registre del mes de març es va tancar amb 1,02 milions de turistes, un increment d'un 44% en comparació amb el mateix període de l'any passat. 

Més informació
Pimec demana una millor col·laboració publicoprivada en el desplegament dels Next Generation
616 empreses catalanes obtenen un total de 386 MEUR de fons europeus
Catalunya rebrà 1.500 MEUR de fons europeus
Avui et destaquem
El més llegit