Catalunya registra gairebé un milió de turistes internacionals

La xifra correspon al passat mes de novembre

Un grup de turistes a l'Arc del Triomf | Ajuntament de Barcelona Un grup de turistes a l'Arc del Triomf | Ajuntament de Barcelona

Catalunya va tancar el passat mes de novembre amb 962.715 turistes estrangers, una xifra que representa un 8,1% menys que el mateix període de l’any 2019, etapa prèvia a l’esclat de la pandèmia. Les dades han estat publicades pel registre de moviments turístics de l’Institut Nacional d’Estadística. 

L’impacte global dels turistes ha estat de 982 milions d’euros, número que suposa, de mitjana, una despesa de 1.020 euros per persona. Es tracta d’un increment d’un 10,15%, tot i que cal tenir present l’impacte de la inflació. L’estada mitjana dels turistes estrangers de Catalunya va ser de 5,4 dies. 

El turisme de negocis és un dels àmbits que monopolitza l’arribada de persones des de l’exterior. Pel que fa a les nacionalitats, dos de cada deu visitants que han aterrat a Catalunya procedien de França. Canàries, amb 1,2 milions de turistes, és l’únic territori que supera les estadístiques catalanes.

Més informació
El turisme de creuers genera un impacte de 5 MEUR a Tarragona
El turisme a Catalunya dóna feina a un 7,8% més de persones que l'any 2021
Competició i col·laboració, la recepta pel creixement del turisme al Mediterrani
Avui et destaquem
El més llegit