El turisme de creuers genera un impacte de 5 MEUR a Tarragona

El Port tancarà el 2022 amb un balanç de 64.000 passatgers

Imatge d'un vaixell al Port de Tarragona | Port de Tarragona Imatge d'un vaixell al Port de Tarragona | Port de Tarragona

El negoci vinculat al turisme de creuers ha generat un impacte de cinc milions d'euros a Tarragona i les poblacions del seu entorn. Segons dades del Port de Tarragona, aquesta instal·lació tancarà l'any amb un balanç de 35 escales de creuers i un moviment de 64.000 passatgers. De cara al 2023, els responsables del Port preveuen que la ciutat assolirà la xifra de 50 escales i 95.000 creueristes.

Tornant a l'actualitat, les autoritats valoren positivament que gran part de les arribades dels vaixells s'han produït fora dels mesos d'alta ocupació de l'estiu. "Observem símptomes de la recuperació del sector, ja ens apropem a xifres prepandèmiques i anem cap a un model sostenible en termes d'impacte demogràfic i mediambiental", apunta Saül Garreta, president del Port de Tarragona.

Una enquesta de la Universitat Rovira i Virgili descriu com un 93% dels creueristes recomanarien Tarragona com a destinació i, a la vegada, també valoren els atractius de les zones més pròximes a la ciutat. La gestió dels creuers es vehicula a través de la Taula Institucional de Creuers, un espai de col·laboració entre institucions, administracions, empreses i universitats del Camp de Tarragona i la Costa Daurada.

Més informació
Projecten a Tarragona la planta de producció d'hidrogen verd més gran de l'Estat
Lluís Salvadó destaca que els creuers són un “projecte estratègic”
Impostos sense limitació: el Parlament insta a regular els creuers
Avui et destaquem
El més llegit