Catalunya rep més turistes al novembre

En l'acumulat dels 11 primers mesos del 2019, Catalunya és la comunitat preferida pels visitants internacionals

Turistes al Park Güell, una de les principals atraccions de Barcelona | iStock Turistes al Park Güell, una de les principals atraccions de Barcelona | iStock

Catalunya ha rebut al novembre més turistes. En concret, s'ha superat el milió de visitants, fet que representa un augment d'un 1,4% en comparació al mateix mes del 2018. Segons dades de Moviments Turístics de Fronteres (Frontur) que publica l'Institut Nacional d'Estadística (INE), en l'acumulat dels 11 primers mesos del 2019, Catalunya ha estat la comunitat preferida pels turistes estrangers

En aquest període, ha rebut gairebé 18,4 milions de visitants internacionals, un 0,8% més que durant els mateixos mesos de l'any anterior. França és el principal país emissor, amb un 20,4% del total de turistes provinents d'aquest país. 

Més info: S'han acabat els rècords turístics

L'INE també ha donat a conèixer les dades sobre despesa turística. Catalunya és la segona comunitat en què més han gastat els turistes al novembre i acumula un 19,1% del total de l'Estat. En total, els turistes que han visitat el territori s'hi han gastat 968 milions d'euros, un 4,8% menys que al novembre del 2018.

Quant es gasten els turistes?

La despesa mitjana per turista ha estat de 922 euros, un 6,17% menys. Només la superen les Illes Canàries, que concentren un 29,2% del total de despesa turística, però també ha registrat un descens, del 0,7%. Pel que fa al que gasta cada turista de mitjana, la primera comunitat és Madrid, amb 1.295 euros, seguida de les Canàries (1.263 euros).  

El conjunt de l'Estat espanyol va rebre 4,7 milions de turistes internacionals l'onzè mes de l'any, segons les dades provisionals de l'INE. Això suposa un increment del 2,8% en relació al mateix mes del 2018. El Regne Unit és el principal país de procedència dels visitants -un 18,8% del total-. Tot i així, els britànics que han visitat l'Estat espanyol al novembre han estat un 6,4% menys que l'any anterior. 

Els segueixen els francesos, que han augmentat significativament la seva presència (un 20,6%) i els alemanys, que han disminuït lleugerament (un 0,4%). En l'acumulat de gener a novembre, el nombre de visitants ha estat de gairebé 79,4 milions, un 1,2% més. Això fa pensar que se superarà la xifra de tot l'any 2018 en tenir les dades del desembre. 

La despesa total dels visitants internacionals al novembre a l'Estat ha estat de 5.068 milions d'euros, xifra que millora un 3,7% les dades del novembre anterior. La despesa mitjana per turista ha estat de 1.086 euros -un 0,8% més- i la despesa mitjana diària, de 161 euros -un increment del 4,6%-. Les estades han durat de mitjana 6,8 dies, un 0,3% menys que al novembre del 2018.   

Més informació
Les protestes d'octubre no foragiten els turistes
Catalunya torna a seduir el turisme: més visitants, despesa i visites
Avui et destaquem
El més llegit