Catalunya torna a seduir el turisme: més visitants, despesa i visites

La despesa de turistes estrangers augmenta un 4,17% al setembre i el nombre de visites un 0,22%

Catalunya és el territori on més gasta el turisme | iStock Catalunya és el territori on més gasta el turisme | iStock

Catalunya torna a ser la principal destinació turística de l'Estat espanyol i on més gasten els visitants. La despesa de turistes estrangers ha ascendit a 2.277 milions d'euros al setembre, un 4,17% més que la xifra registrada en el mateix mes de l'any anterior, segons les dades provisionals de l'Enquesta de Despesa Turística (Egatur) de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La major part de la despesa turística, un 23,5% sobre el total a Espanya, es concentra a Catalunya; seguida de les Illes, amb un 22%, i Andalusia, amb un 14,4%. En total, més de dos milions de persones han visitat Catalunya al setembre, segons Frontur, un 0,22% més que al setembre de 2018. La despesa mitjana s'ha situat en 1.132 euros per turista internacional, un 3,94% més.

Més info: Catalunya, primer destí turístic a l'agost amb més despesa

La durada mitjana de les estades dels viatgers internacionals s'ha situat en 6,11 dies al setembre, un 7,92% més que el mateix mes de l'any passat. En termes intermensuals, les dades de setembre acumulen un descens de dos mesos, després de registrar un durada mitjana de 6,34 dies al juliol i 6,74 dies a l'agost. Pel que fa a la despesa de turistes internacionals entre gener i setembre, Catalunya acumula 17.405,93 milions d'euros, un 4,3% més que el mateix període de l'any anterior. En els nous primers mesos, Catalunya és també el destí amb major despesa acumulada, un 23,6%; seguida de les Illes, amb un 17,9%, i Canàries, amb un 16,9%.

En total, els turistes han gastat 9.706 milions d'euros a Espanya el mes de setembre, amb un increment del 1,7% respecte les xifres del mateix mes de l'any passat. La despesa mitjana s'ha situat en 1.089 euros per turista, amb un increment de l'1,9%, i la durada mitjana ha estat de 7,2 dies, amb un descens de 0,1 dies respecte la mitjana de setembre de 2018.

En referència al nombre de turistes internacionals, s'ha situat en 8,9 milions al setembre a tota Espanya, un 0,2% menys que el mateix mes de 2018. Regne Unit és el principal país de residència, amb més de 2,1 milions de turistes, representant una quota del 23,6%, amb un descens del 0,4% respecte el mateix període de l'any passat, segons dades de Frontur. Alemanya i França són els següents països amb més turistes a Espanya, amb 1,3 milions i prop d'un milió, respectivament.

Més informació
Pacte per al recàrrec a la taxa turística de Barcelona
El turisme torna a triar Catalunya per viatjar i per gastar
Rècord turístic a Barcelona en viatgers i pernoctacions al juliol
Avui et destaquem
El més llegit