CCOO sol·licita a Glovo un informe on detalli el funcionament dels algoritmes de l'aplicació

La Llei Rider recull la petició d'aquesta informació com un "dret dels treballadors"

Imatge d'un repartidor de Glovo | iStock Imatge d'un repartidor de Glovo | iStock

CCOO de Catalunya ha sol·licitat a Glovo la informació sobre els usos d'intel·ligència artificial de l'aplicació de menjar a domicili, segons ha anunciat el sindicat. El comitè d'empresa argumenta que en l'article 64 de la Llei Rider es contempla la petició de conèixer els "paràmetres, regles i instruccions dels algoritmes" de l'aplicació com un "dret dels empleats". D'acord amb aquest reglament, el comitè d'empresa de Glovo ha fet arribar la petició a la companyia, la qual disposa d'un termini de quinze dies per fer arribar als representants dels treballadors tota la informació. CCOO també ha informat que està treballant per enviar la mateixa petició "a totes les empreses de qualsevol sector".

El sindicat defensa que l'ús dels algoritmes s'utilitza a l'hora de prendre decisions en els processos de contractació, en l'elaboració de perfils o l'avaluació, i que també poden determinar acomiadaments. D'altra banda, també s'utilitzen a l'hora d'assignar comandes, calcular els temps d'entrega o en el règim sancionador. "Les persones treballadores tenen dret a saber en quins processos i sota quins criteris es fa", constata CCOO.

Pel que fa a Glovo, el sindicat assenyala que es tracta d'un cas "paradigmàtic i significatiu" dins les empreses del sector. Segons defensen, el "rebuig" de l'empresa de complir la legislació és "continu i flagrant".

Avui et destaquem
El més llegit