Cecot desenvolupa un joc per fomentar el català entre treballadors que no el fan servir

L'eina interactiva s'anomena CATmòbil i pretén fomentar tant l’idioma com la cultura del país

El nou joc CATmòbil desenvolupat per la patronal Cecot | ACN El nou joc CATmòbil desenvolupat per la patronal Cecot | ACN

Cecot ha creat un joc per a mòbils amb l’objectiu d’acollir persones treballadores en català. L’aplicació, que s’anomena CATmòbil, vol fomentar l’ús de la llengua i la cultura catalana entre treballadors que no fan servir el català com a idioma habitual. Consta de 300 preguntes de quinze temàtiques diferents i és “el primer joc dedicat a la llengua catalana creat per una organització empresarial”. L’aplicatiu és “una eina més de promoció del català a l’empresa” que se suma a les càpsules d’acollida lingüística o les guies de recursos dins del Portal del Català a l’Empresa de Cecot. Tal i com explica l’assessor en responsabilitat social de Cecot, Pere Ejarque, “l’empresa ha de ser un focus d’irradiació de la llengua i cultura catalana”.

Tal i com ha explicat la tècnica en orientació laboral de la patronal Cecot, Alba Rosa, les preguntes es distribueixen segons àrees com “història i present de la llengua catalana, el codi de consum català, educació i formació o esport català”, entre altres. “Es tracta d’un recurs per a persones que no fan servir el català com a llengua habitual però també per a aquells catalanoparlants que volen millorar el seu coneixement de tot allò que té a veure amb el català”, afegeix Ejarque.

Ejarque ha recordat també que “hi ha un compromís ferm de Cecot amb el català” i per això impulsa “múltiples iniciatives per fer de la llengua catalana una llengua d’empresa”. “Cal continuar fomentant i sensibilitzant a les empreses perquè mantinguin i incrementin l’ús del català en les seves relacions ja que és un element integrador, un bé de cohesió social i un patrimoni cultural que cal preservar”, ha conclòs.

Avui et destaquem
El més llegit