El Cercle d'Economia exigeix a les institucions que passin a l'acció

La institució condemna la violència als carrers i urgeix als partits polítics que es formi un "govern pragmàtic"

El president del Cercle d'Economia, Javier Faus | ACN El president del Cercle d'Economia, Javier Faus | ACN

"Amb la mateixa fermesa que condemnem la violència als carrers, fa temps que denunciem les conseqüències de la manca d’acció de les institucions que ens representen i la necessitat de renovar les que han de vetllar per la defensa dels nostres drets i el compliment dels nostres deures". Així de clar s'ha mostrat el Cercle d'Economia en la seva nota d'opinió publicada aquest 1 de març batejada com a Reconstruir la política per reiniciar el país, una nota on lamenta que "hem constatat amb estupefacció que responsables de primer nivell o alguns membres del govern de la Generalitat, sigui amb el silenci o en alguns casos fins i tot amb complicitat".

L'escrit és contundent i avisa que "el preu d’aquesta inacció no és només el cost d’oportunitat que afebleix la prosperitat del país, la creació de riquesa i la possibilitat de tenir més ocupació", "sinó que, a mitjà termini, el preu més costós de la paràlisi és normalitzar la desconfiança de la ciutadania amb les institucions". 

I no només això. La institució, a més, ha assenyalat que "no pot malbaratar-se" el que veu com una "oportunitat" per assolir un acord entre blocs que aposti pel "centre" en relació a les negociacions obertes per formar govern i, en aquest sentit, ha reclamat "superar els vetos" i crear un govern "pragmàtic" i, per això, ha volgut fer saber que el Cercle, com ha fet sempre, "vol aportar la seva visió sobre la situació política del país després de les eleccions".

En aquest sentit, ha extret quatre conclusions: que hi ha fatiga, que aquesta s'accentua encara més a les zones més humils i entre els joves, que es constata el "reforçament parlamentari del bloc independentista" i, finalment, que "el gran avenç de les forces que durant la darrera legislatura i la campanya electoral van defensar posicions menys confrontades i, per tant, poden estar en més bones condicions d’establir ponts entre els blocs".

Més informació
L'abc econòmic dels programes electorals per al 14-F
Estabilitat i pactes: la lectura econòmica del 14-F
Avui et destaquem
El més llegit