Els CIO del sector industrial es protegeixen per garantir la ciberseguretat

Companyies com Ford, Nottopic o Tecnalia exposaran a Advanced Factories les millors pràctiques i solucions per millorar la seguretat

 Congrés Advanced Factories | Cedida Congrés Advanced Factories | Cedida

En els darrers dies, i arran del conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna, la ciberseguretat ha tornat a prendre protagonisme. I és que molts experts ja parlen d'una segona guerra entre els dos països, la cibernètica. La ciberseguretat és, des de fa uns quants anys, una prioritat per a moltes empreses i institucions. La consultora Gartner estima que la inversió en seguretat de la informació i gestió de riscos pujarà als 172.000 milions de dòlars el 2022, davant dels 150.400 milions de dòlars de l'any anterior. Espanya és, a més, el setè país del món al rànquing de països més colpejats pels atacs de ransomware, per darrere dels Estats Units, el Regne Unit, el Canadà i Alemanya, segons l'últim informe semestral de S21Sec.

En aquest context, la ciberseguretat es converteix en un element clau dins de qualsevol companyia, i també al sector industrial. És per això que, del 29 al 31 de març al CCIB de Barcelona, ​​Advanced Factories acollirà el CIO's Summit i el Fòrum de Ciberseguretat Industrial. CIO d'empreses líders industrials i experts en ciberseguretat industrial com Óscar Lage, responsable de ciberseguretat i blockchain de Tecnalia, o José Luis Jimenez, coordinador del CCI (Industrial Cibersecurity Center Spain) a Castella-la Manxa, exposaran a l'Industry 4.0 Congress les claus establir els plans i les mesures relacionades amb la ciberseguretat de les plantes productives.

Malauradament, les incidències en les operacions estan a l'ordre del dia a l'activitat industrial, i aquests riscos no anticipats moltes vegades culminen en disrupcions a les línies de fabricació. És per això que cal aprendre d'aquestes incidències per establir accions de millora que ajudin a prevenir-les. Quines són les millors pràctiques en seguretat industrial? Eduardo García Magraner, Manufacturing Manager Body & Stamping de Ford, compartirà com a la seva planta de processos són capaços d'anticipar-se als riscos i possibles fallades per aconseguir una planta excel·lent.

Ara bé, la planificació i el disseny robust dels sistemes han de complementar-se amb el monitoratge del trànsit per identificar prèviament els atacs. En aquest sentit, Edorta Echave, arquitecte en ciberseguretat ICS de Secure&IT i el CCI, i Agustín Valencia, OT/ICS/IoT Security Business Development de Fortinet, abordaran la importància dels Centres Operatius de Seguretat (SOC), l'objectiu dels quals és detectar, analitzar i corregir incidents de ciberseguretat utilitzant solucions tecnològiques i diferents enfocaments.

Més informació
Advanced Factories i la "primavera tecnològica" de Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit