Cliccat.cat, el centre comercial 3.0 del comerç de proximitat

Associacions que representen més de 8.500 comerços es comprometen a impulsar un espai interactiu que permetrà a totes les botigues fer vendes en línia

El primer marketplace associatiu de Catalunya servirà perquè tots els comerços puguin vendre en línia | iStock El primer marketplace associatiu de Catalunya servirà perquè tots els comerços puguin vendre en línia | iStock

El primer marketplace associatiu de Catalunya servirà perquè tots els comerços puguin vendre en línia. Les associacions de comerciants que fa setmanes van impulsar el portal slowshopping.cat, el primer directori de comerços a domicili, han continuat creixent amb noves adhesions i 76 d'elles han signat un acord en el qual es comprometen a impulsar el primer mercat en línia que serveixi de solució al comerç de proximitat de Catalunya.

Més info: Una crisi, un confinament i un canvi d'hàbits per repensar el comerç

Segons informen en un comunicat, el projecte que han començat a impulsar s’anomenarà cliccat.cat, i serà la solució de comerç electrònic feta a mida pel comerç, per als serveis i per a l’artesania de proximitat de tot Catalunya. El confinament, la crisi generada per la covid-19 i els canvis de comportament dels consumidors han evidenciat que, per a molts comerços de proximitat, que encara no havien apostat per digitalitzar-se, hagin vist amb bons ulls la inversió que es vol fer des del teixit associatiu.

"Neix com el primer aparador comercial del país on els usuaris puguin comprar tot tipus de productes des d’una única plataforma de venda, i demostrar així, que fer compres de quilòmetre zero, amb el valor del comerç de proximitat, també és possible des d’internet", subratllen. En definitiva, Cliccat.cat serà la plataforma digital de milers de botigues de barri i parades de mercats.

Les associacions impulsores del projecte, que neix com una iniciativa sense ànim de lucre, pretenen unir les poblacions i associacions de comerciants de tot el territori català, amb l'objectiu de convertir-se en el primer centre comercial 3.0 del comerç de proximitat. Les 76 associacions impulsores que han signat aquest acord han expressat la voluntat de seguir ampliant el número d’associacions adherides al projecte, volen posar al servei del major número de comerços de Catalunya el portal clicat.cat.

Avui et destaquem
El més llegit