L’economia i la societat post covid-19

El Col·legi d’Economistes de Catalunya obre les portes de casa seva per reflexionar

Edifici del Col·legi d'Economistes | Cedida Edifici del Col·legi d'Economistes | Cedida

El Col·legi d’Economistes de Catalunya celebra, aquest divendres, la 26ª edició de la Jornada dels Economistes. Aquesta és una "festa" que pretén ser la trobada amb les persones del nostre país interessades en l’economia i l’empresa, perquè el Col·legi està "al servei dels professionals de l’economia i l’empresa". És un aparador per mostrar a la societat qui som i què fem els economistes.

L’acte serà presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, i començarà amb la conferència del professor Pol Antràs, un prestigiós economista català, doctor en economia pel MIT, especialista en comerç internacional i professor d’economia de la Universitat de Harvard, qui ens presentarà la ponència titulada Desglobalització? en la qual abordarà les característiques, tendències i desafiaments de les forces de l’economia mundial i com la crisi generada per la covid pot intensificar-les, fent referència, també, als efectes que, tot plegat, pot tenir en l’economia catalana.

El lema de la Jornada és L’economia i la societat post covid-19 i, en ella, s’analitzaran, mitjançant catorze sessions de treball, els efectes econòmics de la pandèmia i de quina manera ens en podrem sortir. Es tractarà cap on va l’economia catalana des dels punts de vista de ciutat, comerç, cultura, turisme i esport, i les seves tendències cap a la sostenibilitat econòmica (social i solidària), l’excel·lència científica i la competitivitat, i amb temes de tanta actualitat com una aproximació holística sobre l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona, o l’aplicació dels fons Next Generation a Catalunya. Des de l’àmbit més estrictament professional s’examinarà la incidència de l’avantprojecte de la Llei de reforma de la Llei Concursal en matèria de segona oportunitat en el procediment especial de les microempreses, o el paper de l’auditor de comptes davant dels fons europeus.

Les empreses són el motor de l´economia i del canvi

La covid ha alterat molts dels equilibris previs i volem identificar i valorar si alguns dels canvis que s'han produït poden tenir caràcter estructural, però, a la vegada, ha d’actuar com efecte accelerador de tendències ja incipients abans de la pandèmia en l’economia de les ciutats, com l’e-commerce i el conseqüent impacte en la distribució urbana de mercaderies i els problemes de sostenibilitat per la distribució de la darrera milla i la logística inversa deguda a devolucions.

Les empreses són el motor de l´economia i del canvi, però per a tot això, és necessària l’existència d’empreses innovadores que liderin un canvi cap a la bona transferència tecnològica i assumint el repte de la sostenibilitat per a impulsar la recuperació econòmica verda, social i inclusiva.

Més info: Col·legi d'Economistes, Foment i Fepime i la guia contra l'insolvència

L'aposta per la sostenibilitat aporta competitivitat, creixement i benefici a les empreses, és una oportunitat per créixer, consolidar i guanyar nous mercats, guanyar eficiència gràcies a les noves tecnologies renovables i l’estalvi d´energia, retenint i atraient el talent, valorant la rellevància en la gestió del capital humà, i permetent gestionar millor els riscos derivats del canvi climàtic.

El Col·legi d’Economistes de Catalunya us obre les portes de casa seva per reflexionar.

Més informació
El Col·legi d'Economistes, sobre l'acord pressupostari: "No és una revolució fiscal"
Avui et destaquem
El més llegit