Com afecta la intel·ligència emocional als joves?

Abans, a la gent no se li permetia estar trist o plorar. Això afectava tothom, perquè no podien gestionar la pena

La meitat dels joves catalans cobren menys de 1.000 euros al mes | iStock La meitat dels joves catalans cobren menys de 1.000 euros al mes | iStock

La visió de créixer com a adult ha canviat molt, o més ben dit, la visió del que és ser adult ha canviat en general. Al meu entendre, hi ha una gran diferència avui dia pel que fa al passat i a com eren les coses abans, aquesta és la gestió emocional. Abans, a la gent no se li permetia estar trist o plorar. Això afectava tothom, perquè no podien gestionar la pena. Per això, avui dia, hi ha una mentalitat més oberta i empàtica. Encara que, és clar, no tothom treballa la seva intel·ligència emocional, però definitivament està més acceptada i la gent està més acostumada a treballar en si mateixa.

Això ha afectat en part tots els aspectes de la nostra vida com a joves i a la nostra manera de madurar. Ho podem veure per exemple acadèmicament, on cada cop més joves es permeten estudiar allò que els agrada i no allò que se'ls imposa.

D'alguna manera, tendeixo a pensar que estem en el procés del mig, on els nostres pares no poden entendre i empatitzar fàcilment, ja que, generalitzant, la seva generació no té un nivell de consciència elevat, on han hagut de prendre el control de la seva vida, sinó d'haver-se deixat portar per aquesta.

Desitjo vivament que la nostra generació pugui avançar en aquests aspectes, perquè la següent pugui sentir-se lliure de descobrir qui són, què els agrada fer, etc. D'aquesta manera, podran treballar amb passió i estar més a prop de la felicitat.

El Racó del Lector és una secció per compartir experiències, donar el teu feedback o fer algun suggeriment de tot allò que t'agradaria llegir o escriure. Escriu-nos a lectors@viaempresa.cat.

Més informació
La intel·ligència emocional, una arma de doble tall
Avui et destaquem
El més llegit