El conducte submarí entre Barcelona i Marsella transportarà només hidrogen verd

La infraestructura aspira al màxim finançament europeu, amb un 50% del cost

Un nou cable submarí connectarà Barcelona amb Marsella | Cedida Un nou cable submarí connectarà Barcelona amb Marsella | Cedida

La connexió submarina entre Barcelona i Marsella, batejada amb el nom H2Med, es destinarà únicament al transport d'hidrogen verd quan entri en operació, amb l'objectiu de poder aspirar així al màxim finançament possible de la Unió Europea. Tot i que s'havia assenyalat la possibilitat que la futura infraestructura entre Espanya i França pogués, en un primer moment, transportar gas natural, per posteriorment destinar-se exclusivament a hidrogen verd, finalment serà un conducte construït per a l'hidrogen com a única finalitat, segons han informat fonts governamentals.

En aquest sentit, les mateixes fonts han subratllat que les regles per demanar finançament europeu exigeixen que només sigui una canonada que transportarà hidrogen, "pel que es treballa sobre aquest escenari".

El tub submarí entre Barcelona i Marsella és una de les potes del corredor d'Energia Verda, que connectarà Portugal, Espanya i França amb la xarxa energètica de la Unió Europea. L'altra implica concloure el projecte que connecta Celourico da Beira (Portugal) i Zamora, part en què, en ser ja existent part de la connexió, sí que es podria transportar una part de gas natural al principi, “amb uns màxims", han assegurat les mateixes fonts.

Alhora, han indicat que el tub submarí amb França estarà operatiu en "uns quants anys", per la qual cosa han considerat necessari posar el projecte en "una perspectiva temporal adequada", ja que "no està pensat per resoldre la crisi energètica actual", sinó per la transició energètica.

Més informació
Facebook ancora a Barcelona el 2Africa, el cable submarí més llarg del món
El cable submarí Medusa arribarà a Barcelona el 2024
Un nou cable elèctric connectarà la Península i les Balears
Avui et destaquem
El més llegit