La confiança empresarial catalana repunta un 1,8%

L'optimisme del empresaris a Catalunya és marcadament superior a la dels espanyols al segon trimestre

La confiança empresarial indica el grau d'optimisme de les empreses
La confiança empresarial indica el grau d'optimisme de les empreses

L'Índex de Confiança Empresarial Harmonitzat (ICEA, en terminologia espanyola) a Catalunya en el segon trimestre ha crescut l'1,8% en relació amb el primer trimestre de l'any, segons les dades publicades aquest dilluns per l'institut d'estadística espanyol. Aquesta taxa dels empresaris catalans està per sobre de la registrada en el conjunt de l'estat espanyol que en el mateix període ha crescut el 0,4%, 1,4 punts per sota de la mitjana catalana. En relació amb les ''expectatives'' de cara a com anirà el segon trimestre de l'any que tot just acaba de començar, els empresaris catalans es mostren força optimistes. Catalunya registra un saldo d'expectatives del 18,7% (la diferència entre optimistes i pessimistes), la segona autonomia més optimista de l'Estat, només per rere dels empresaris de les Illes Balears.

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) fa referència a la confiança empresarial del segon trimestre en relació amb el trimestre anterior i també publica les opinions sobre les expectatives que aquest empresaris tenen en relació amb els pròxims tres mesos.

Catalunya és el segon territori de l'Estat més optimista de cara el període més immediat

Per analitzar les expectatives de cara al segon trimestre, l'INE fa una enquesta als empresaris on pregunta si són optimistes o pessimistes davant els mesos pròxims. En aquesta variable, el 27,3% dels empresaris catalans són optimistes, el 64,1% creuen que serà un període ''normal'' i només el 8,6% es mostra ''desfavorable'' o pessimista. El resultat, el saldo entre optimistes i pessimistes, se situa a Catalunya en el 18,7%, la segona taxa més optimista de l'Estat, per rere de les Illes Balears (20,1%).

El saldo a l'estat espanyol d'aquestes expectatives de cara als pròxims tres mesos és del 10,7%.

En relació amb l'Índex de Confiança Empresarial Harmonitzat, el que valora com anirà el segon trimestre en relació amb el primer trimestre, Catalunya se situa en el quart territori més optimista, amb una taxa de l'1,8%, per rere de les Illes Balears (8,2%), Navarra (3%) i País Valencià (2,7%). La mitjana a l'estat espanyol es va situar en el 0,4%.

Els empresaris del sector industrial i del transport i l'hostaleria són els més optimistes amb una taxa trimestral de l'1,1%, seguit d'altres empreses del sector serveis, amb el 0,8%. Per contra, els empresaris de la construcció redueixen les expectatives en un -0,6% i els del sector comerç -0,3%. El 0,4% de taxa de confiança dels empresaris espanyols en el segon trimestre en relació amb el primer, suposa registrar la pitjo taxa dels últims tres trimestres, des del tercer trimestre del 2017.

Més Informació
La xifra de negocis empresarial creix un 7,4% el gener
El turisme enfosa la confiança empresarial
La confiança empresarial cau a Catalunya per primer cop en un any
Avui et destaquem
Comentaris