La confiança empresarial es dispara amb l'empenta de la vacunació

Tots els sectors milloren les xifres de cara al segon trimestre de l'any, amb un creixement del 28,7% en comparació a l'any passat

Els empresaris catalans de la construcció són els que més augmenten la confiança empresarial de cara al segon trimestre de l'any | iStock Els empresaris catalans de la construcció són els que més augmenten la confiança empresarial de cara al segon trimestre de l'any | iStock

La confiança empresarial a Catalunya de cara al segon trimestre del 2021 és un 28,7% més alta que en el mateix període de l'any passat, quan estava en vigor el confinament domiciliari. Segons l'índex de confiança empresarial harmonitzat (ICEH) publicat per l'Idescat, l'increment de l'optimisme es produeix en tots els sectors. Aquest coincideix amb una acceleració de la vacunació massiva de la població per fer front a la pandèmia.

L'increment és especialment fort en el cas de la construcció (39,2%). La indústria (28,2%), el comerç (25,1%) i l'hostaleria i transport (20,6%) mostren pujades menors, mentre que la resta de serveis presenten un augment de la confiança empresarial del 30,9%. D'altra banda, els empresaris catalans confien que el segon trimestre del 2021 vagi millor que l'anterior, ja que l'índex trimestral augmenta un 7,7%.

En la comparació amb els tres primers mesos del 2021, tots els sectors observen una millora de la confiança empresarial, encapçalats per l'hostaleria i transport (16,7%) i seguits pel comerç (8%), la resta de serveis (7,7%) i la indústria (5,4%). La construcció és el sector que registra un augment menor (4,7%) en l'índex trimestral.

Més info: La confiança empresarial rebrota tot i la segona onada de covid-19

Pel que fa a la mida dels negocis, tots registren una millora de la confiança respecte del trimestre anterior amb augments de l'índex d'intensitats similars. Els que tenen 1.000 treballadors o més i els que tenen entre 10 i 49 assalariats són més optimistes, amb un increment del 8,2%; seguits dels establiments de 50 a 199 assalariats, que registren un creixement del 7,1% de l'indicador.

Per demarcacions camerals, tots els índexs mostren una millora de la confiança respecte el trimestre anterior. La Cambra de Barcelona és la que registra l'augment més elevat (9,4%), seguida de les Cambres de Girona (7,5%), les Cambres de Tarragona (6,9%), la resta de cambres de la demarcació barcelonina (6,5%) i les Cambres de Lleida (5,9%).

Més informació
El 2021 s'estrena amb un 5% més de confiança empresarial
Avui et destaquem
El més llegit