Barcelona, capital mundial del comerç internacional

La capital catalana acull del 26 al 28 de juny el Congrés Mundial de les Zones Franques, que preveu una participació rècord

Presentació del Congrés Mundial de les Zones Franques, que se celebra enguany a Barcelona | Cedida Presentació del Congrés Mundial de les Zones Franques, que se celebra enguany a Barcelona | Cedida

Barcelona torna a ser bressol internacional d'un congrés mundial. Es tracta de la cinquena edició del Congrés Mundial de les Zones Franques organitzat per la World Free Zones Organization (World FZO) i que se celebra aquest 2019 per primera vegada a Europa. Amb l'objectiu d"afrontar debats que es produeixen en aquest món" segons el delegat especial de l'Estat de la World FZOPere Navarro, i de ser un referent global per al comerç internacional i la logística, el Consorci de la Zona Franca de Barcelona presenta "una de les millors notícies per a la ciutat", que ha guanyat la candidatura en una cursa "molt lluitada" amb països com Egipte, Kazakhstan, Mèxic o Sèrbia.

Més info: Barcelona supera Madrid com a ciutat més atractiva per a les marques estrangeres

"Aquesta no és una candidatura regalada", subratlla Navarro, que assegura que han treballat dur per "posar de relleu quin és el potencial de Barcelona". De fet, gràcies a la celebració del congrés, el Consorci podrà "establir contactes i acords amb l'entorn de Barcelona perquè coneguin la nostra cultura, la nostra ubicació i perquè aquestes persones que venen d'arreu del món puguin entrar en contacte amb l'ecosistema de la capital catalana".

El resultat que preveuen és aconseguir oportunitats "que nosaltres mateixos siguem capaços de crear per al conjunt de la població" i justament aquests tres dies de juny serviran per "construir això", posa de relleu.

El MWC del comerç

Durant la presentació, celebrada al Consorci, el delegat de l'Estat de la World FZO ha volgut lloar la ciutat catalana sostenint que el seu repte és "fer que Barcelona brilli com en les seves millors ocasions, que vibri com fa cada any amb la celebració del Mobile World Congress o amb tots els gran esdeveniments que acull la ciutat".

Mentrestant, el president de la World FZOMohammed Alzarooni, ha explicat que aquest congrés, que s'ha celebrat ja dues vegades a Dubai, una a Cartagena d'Índies i una altra als Emirats Àrabs, "és el punt de trobada anual on reunim els nostres membres de les zones franques per intercanviar opinions i compartir perspectives sobre els desafiaments futurs". Un punt de trobada que espera reunir més de 1.500 líders mundials de les 2.500 zones franques que hi ha per tot el món.

Barcelona serà la seu del comerç internacional amb el Congrés Mundial de les Zones Franques

Barcelona serà la seu del comerç internacional amb el Congrés Mundial de les Zones Franques | Cedida

Aquestes 2.500 zones franques contribueixen a un terç del comerç global, segons Samir Hamrouni, CEO del World FZO, que ha aprofitat l'ocasió per enumerar els cinc elements de les Zones Franques del futur i les oportunitats i els seus desafiaments. Economia, logística, transparència, comerç electrònic i la postveritat, que "crea riquesa compartida".

Un punt d'inflexió

Amb aquest argument, Hamrouni ha volgut deixar ben clar que "volem que aquest congrés sigui realment el punt d'inflexió en la manera de fer de les Zones Franques i que l'entorn sigui el més segur".

En aquest sentit, la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué, assenyala que el congrés "generarà grans sinergies i oportunitats de negoci per a tots els participants".

I és que se celebrarà en paral·lel a amb el SIL 2019 -la Fira Líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d'Europa-, l’eDelivery Barcelona Expo & Congress -la Fira Internacional de l’Entrega, Logística i Última Milla a l’eCommerce-, i l’InTrade Summit BCN. Aquest últim esdeveniment, a la seva vegada, engloba la celebració del Congrés ALACAT -el major congrés d'agents de càrrega i operadors logístics d'Amèrica Llatina-, el Congrés Internacional d'Operadors Econòmics Autoritzats (OEAs), i el MedaLogistics Summit, un esdeveniment que "no té cap precedent similar en el món".

Més informació
La multinacional Global Knowledge aterra al 22@ de Barcelona
Barcelona presenta candidatura per acollir el supercomputador més potent d'Europa
L'aeroport de Barcelona tindrà una capacitat per a 70 milions de passatgers el 2026
Avui et destaquem
El més llegit