Construmat 2023: construint sostenibilitat

La demanda d’una construcció més sostenible ha deixat de ser una qüestió personal

Imatge de l'edició de Construmat de l'any 2019 | ACN Imatge de l'edició de Construmat de l'any 2019 | ACN

La construcció es una indústria crucial per abordar i aportar solucions als reptes presents i futurs als que ens enfrontem. La demanda d’una construcció més sostenible ha deixat de ser una qüestió personal des del moment en que entren en joc noves regulacions que tenen com a objectiu millores en tota la cadena de valor, des del consum de recursos o l’impacte ambiental que produeix la pròpia activitat del sector, fins a l’impacte de l’ús quotidià d’aquests edificis o infraestructures.

Cal un nou equilibri entre el creixement econòmic i la preservació del medi ambient i dels recursos. I aquest impuls cap a la sostenibilitat obliga a les empreses a plantejar-se noves estratègies i transformar la manera d’afrontar la seva activitat.

Es per això que, sota el lema Construint sostenibilitat, Construmat prepara per al 2023 una edició renovada que posarà el focus en donar resposta a les necessitats i oportunitats que la sostenibilitat, la digitalització i la industrialització generen al sector. Els materials, eines, tècniques i serveis més innovadors del mercat actual adaptats a les darreres normatives mediambientals que promouen una construcció més sostenible i eficient.

Cal un nou equilibri entre el creixement econòmic i la preservació del medi ambient i dels recursos

A més, el saló obre nous espais de coneixement on, a partir de casos concrets, abordarà els actuals desafiaments de la indústria de la construcció des d'una perspectiva tangible, concreta i mesurable. Una oportunitat per viure en primera persona com les empreses i els actors clau de la indústria de la construcció posen en pràctica la innovació per oferir solucions més eficients i rendibles, que responguin a les noves necessitats.

Al Congrés del saló, que comptarà amb prop de 50 experts i 40 sessions, s’hi explicarà, entre altres, com aprofitar els 6.800 milions d’euros d’ajudes europees previstos per a la construcció, el paper que ha tingut la industrialització en la façana del renovat estadi del Reial Madrid o com els bessons digitals poden millorar l’eficiència energètica dels edificis. Entre els casos presentats al congrés, Construmat, a través del programa TOP3, reconeixerà les iniciatives que han destacat per la seva singularitat en aquests àmbits.

Construmat també comptarà amb una àrea de bioconstrucció que exhibirà els grans avantatges que ofereix l’edificació amb materials com la fusta, el suro, la palla, o mitjançant cobertes i façanes revestides amb vegetació. En aquest espai i durant els dies de celebració del saló, es construirà una casa de 100m² amb un baix impacte mediambiental, saludable i eficient energèticament.

Una oportunitat per viure en primera persona com les empreses i els actors clau de la indústria de la construcció posen en pràctica la innovació

I finalment, una aula de formació on es faran jornades tècniques, tallers, demostracions i aplicacions amb sessions pràctiques sobre les últimes novetats en productes i serveis adreçats a professionals.

En total, més de 200 empreses expositores, més de 350 marques, una zona exterior de maquinària industrial i eines per a la construcció i nous espais de coneixement i demostracions de producte per mostrar i compartir tot el que ja està aportant el sector per construir un futur més sostenible.

Més informació
Construmat posa un peu als països emergents
Les cases sostenibles fabricades a Catalunya que van revolucionar la construcció
Construcció 4.0: metavers, digital twins i 3D Printing, a Rebuild 2023
Avui et destaquem
El més llegit