La contractació d'oficines a Barcelona creix un 56%

Segons dades de la consultora immobiliària JLL la inversió en aquests actius immobiliaris arriba als 1.242 milions d'euros en 2021

Façana d'un edifici d'oficines en lloguer a Barcelona | ACN Façana d'un edifici d'oficines en lloguer a Barcelona | ACN

La contractació d'oficines a Barcelona s'ha situat en els 75.000 metres quadrats durant el tercer trimestre de l'any, un creixement intertrimestral del 56%. Segons les dades de la consultora immobiliària JLL, aquesta xifra suposa un augment del 160% en la capital catalana en comparació amb el mateix període de l'any anterior.

Pel que fa a les dades d'inversió, durant els nou primers mesos de l'any s'ha registrat una despesa en oficines a la ciutat de 1.242 milions d'euros, un increment interanual del 208%, a causa de la dinamització del mercat amb operacions significatives com el lloguer per part de Webhelp de prop de 10.000 metres quadrats.

La taxa de disponibilitat ha augmentat en tots els submercats per "l'existència de més producte nou, segons la consultora. Els sectors en què més estan creixent les rendes són, segons les dades publicades, el financer, el tecnològic i les firmes de serveis professionals. Els resultats de lloguer d'oficines demostren, segons JLL, "el creixent interès de l'inversor després de dos trimestres consecutius amb volums elevats".

Segons l'informe, la contractació a Madrid ha arribat als 91.000 metres quadrats durant el tercer trimestre, un lleuger creixement en comparació amb el període entre abril i juny, en concret del 8%. La limitació de l'augment de la contractació a la capital de l'Estat respon, segons JLL, al retard "de diverses operacions a conseqüència del període estival".

Més informació
El mercat d’oficines de Barcelona agafa aire: puja la disponibilitat
Barcelona registra un inversió en oficines de 1.000 milions d'euros
CBRE Global Investors compra un campus d'oficines al 22@
Avui et destaquem
El més llegit