Més de 4.500 contractes a persones amb risc d'exclusió social

Unes 1.700 empreses catalanes participen en el programa Incorpora de la Fundació la Caixa

Persones contractades a través del programa Incorpora de la Fundació la Caixa | Cedida Persones contractades a través del programa Incorpora de la Fundació la Caixa | Cedida

En els vuit primers mesos del 2020, 1.725 empreses catalanes han participat en el programa Incorpora de la Fundació la Caixa, que vol garantir la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió social. En total, se n'han contractat 4.698 a través d'una xarxa de 136 entitats, tot i la crisi generada pel coronavirus. 

En el conjunt de l'Estat espanyol, les contractacions han arribat a les 16.195, repartides en 6.473 companyies diferents, a través de 406 entitats socials. A través d'un comunicat, la Fundació la Caixa indica que els esforços d'aquest programa s'han redoblat a causa de la situació generada per la covid-19. 

Les persones amb discapacitat, les víctimes de violència de gènere, els aturats de llarga durada i els exreclusos són alguns dels col·lectius vulnerables que tenen cabuda en la iniciativa. Alhora, són els grups que més pateixen la crisi provocada per la pandèmia. "Les empreses són agents de canvi claus per al progrés social. Des d’Incorpora, cada vegada són més les companyies socialment responsables que fan un pas endavant per brindar oportunitats als que més ho necessiten", ha explicat el director general de la Fundació la Caixa, Antoni Vila.

Més info: Incorpora facilita més 10.800 llocs de treball per persones vulnerables

Les empreses tenen accés a una borsa de treball de candidats que han rebut una preparació específica per a les feines que s'ofereixen. El coronavirus ha obligat a adaptar al teletreball el procés de selecció, formació, acompanyament laboral, solució de possibles conflictes i foment de l'adhesió de noves empreses al programa.

Més informació
10.000 llocs de feina per a persones en risc d'exclusió social
Avui et destaquem
El més llegit