10.000 llocs de feina per a persones en risc d'exclusió social

El programa Incorpora de La Caixa col·labora amb 3.056 empreses catalanes per garantir la integració d'aquest col·lectiu

Un usuari d'Incorpora de la Caixa al seu lloc de feina | Cedida Un usuari d'Incorpora de la Caixa al seu lloc de feina | Cedida

El programa Incorpora de La Caixa ha facilitat llocs de feina a 10.188 persones en risc d'exclusió a Catalunya durant aquest últim any, un 2,7% més que el 2017. El total de les persones beneficiades el 2018, 5.498 dones i 4.690 homes, s'han incorporat en una de les 3.056 empreses catalanes que participen en el projecte responsabilitat social. En total, el programa d'integració laboral ha facilitat 30.971 llocs de feina a persones vulnerables en el conjunt d'Espanya durant l'últim any, en comparació als 28.951 de 2017 i això suposa un 7% més. 

Més concretament, el programa Incorpora ofereix assessorament i acompanyament en accions centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat. El seu principal objectiu és bastir ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral per tal de crear oportunitats per a les persones que més ho necessiten. En aquest sentit, Incorpora treballa amb 127 entitats socials catalanes.

Fainé: "Cada contracte és de gran valor per a la persona que ho aconsegueix, el seu entorn familiar i per a les empreses"

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, ha destacat que la iniciativa construeix una xarxa doblement enriquidora " per a les persones contractades perquè cada contracte és de gran valor per a la persona que l'aconsegueix i el seu entorn familiar i perquè les empreses participen d'un programa d'intermediació que combina de manera òptima les necessitats del teixit social i empresarial per assegurar l'èxit de la inserció".

Més info: Treballar la salut mental des de l'anonimat

A banda, des de 2016, Incorpora també desenvolupa una línia d'autoocupació. Els participants disposen d'itineraris personalitzats, formació i acompanyament, perquè puguin desenvolupar el seu pla d'empresa. El 2018, es van crear 485 microempreses noves a Catalunya.

Més informació
L'Ajuntament de Barcelona i La Caixa destinen un milió d'euros a subvencionar projectes de recerca
L’Obra Social ”la Caixa” inverteix 18,5 milions d’euros en projectes socials
“la Caixa” recupera el seu nom original
Avui et destaquem
El més llegit