Catalunya, per damunt la mitjana espanyola en contractació indefinida

El territori català també té un salari mitjà superior a la resta de l'Estat, només per darrere de Madrid i el País Basc

Un 37,5% dels contractes oferts a Catalunya són indefinits | iStock Un 37,5% dels contractes oferts a Catalunya són indefinits | iStock

Catalunya ofereix més vacants de contractació indefinida que la resta d'Espanya. Segons l'informe anual sobre l'estat del mercat laboral a Espanya elaborat per InfoJobs i Esade, mentre que a tot l'Estat s'han ofert 702.230 contractes indefinits, xifra que representa un 33% del total de les ofertes publicades per Infojobs el 2018, a Catalunya se n'han publicat 209.063, un 37,5% de tots els contractes oferts.

Més info: Rècord de contractes indefinits el 2018

A més, Catalunya és el segon territori de l'Estat espanyol que més ocupació genera amb un 26% del total, només per darrere de Madrid que n'acapara el 31%. Infojobs ha reunit el 2018 un total de 788.973 ofertes de feina amb un salari brut mitjà de 23.727 euros anuals, una mica per damunt de la mitjana espanyola, que se situa en 23.478 euros bruts l'any. De fet, és la tercera comunitat amb el salari mitjà més alt després de Madrid (24.713 euros anuals bruts) i el País Basc (23.969 euros anuals bruts).

El sector que més feina ha generat al territori català ha estat el d'atenció al client amb un total de 115.360 vacants publicades, seguit del de comercial i vendes amb 109.182 ofertes i de compres, logística i emmagatzematge amb 79.722 vacants.

Més info: El Banc d'Espanya reclama mesures "atractives" per a la contractació indefinida

Segons la responsable d'estudis d'Infojobs, Neus Margalló, "Madrid i Catalunya no només concentren gran part del teixit empresarial espanyol, sinó que a més destaquen en aquells sectors on els salaris són més alts, com el tecnològic o l'enginyeria". Margalló, que afegeix que precisament per aquest motiu "no és d'estranyar que aquestes comunitats concentrin un major nombre d'ofertes i ofereixin els salaris més alts", també sosté que, en el cas del País Basc, "encara que el nombre d'empreses és més reduït, aquestes són de gran valor".

Més informació
1.300 euros anuals a la contractació d’aturats de llarga durada
La Inspecció de Treball transforma 6.000 contractes temporals en indefinits
Les pimes fan més contractes indefinits
Avui et destaquem
El més llegit