Cop "letal" a l'oci nocturn

Fecasarm assegura que la meitat dels locals de Catalunya hauran de tancar "definitivament"

La discoteca de l'hotel W de Barcelona La discoteca de l'hotel W de Barcelona

L'oci nocturn creu que les noves mesures de confinament que s'aplicaran a l'àrea metropolitana de Barcelona, la Noguera i el Segrià suposen un cop "letal" pel sector. El secretari general de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats i Restauració i Musicals (Fecasarm), Joaquim Boadas, ha assegurat que la meitat dels locals d'oci nocturn a Catalunya hauran de tancar "definitivament" i ha demanat una reacció "urgent" per part de l'administració.

"Necessitem més de 30.000 milions d'euros a tot l'Estat per mantenir les empreses i els llocs de treball", ha reclamat Boadas. Segons les dades facilitades per la mateixa federació, a Catalunya hi ha prop de 10.000 locals que donen feina a més de 20.000 persones.

Boadas: "Si en els mesos d'estiu no es pot treballar, això és un cop definitiu"

Pel secretari general de Fecasarm, "la valoració de la nova realitat no pot ser positiva". "El sector havia començat a remuntar una mica malgrat treballar amb restriccions importants; [...] ara tornem a començar de zero, i això fa que els negocis es desanimin", ha dit. Boadas ha parlat de situació "dramàtica" i ha assenyalat que les noves mesures de confinament arriben en el pitjor moment de la temporada.

"Si en els mesos d'estiu no es pot treballar, això és un cop definitiu", ha apuntat. "Tenim dos mesos on es concentra gran part de la nostra activitat, i estar aturats ens suposa un dany irreparable", ha afegit. Davant aquesta situació, Boadas reclama que les ajudes arribin "com més aviat millor" i que aquestes siguin a fons perdut. "Hi ha molta incertesa; les empreses han acumulat molts deutes i obligacions fiscals i de Seguretat Social", ha reblat.

Més informació
I la cultura? No tan bé, gràcies!
Salvar la cultura i no per amor a l'art
Avui et destaquem
El més llegit