La soledat surt a passejar| Toni Galmés
La soledat surt a passejar| Toni Galmés

La soledat surt a passejar

El coste de la soledad en el 2023 | Toni Galmés
La soledat surt a passejar | Toni Galmés

Per què els joves se senten més sols que els majors de 75 anys? Pot semblar contradictori, però segons l'estudi El cost de la soledat no desitjada a Espanya els joves de 16 a 24 i els de 25 a 34 anys declaren sentir-se més afectats pel sentiment de soledat que no pas els d'edat avançada. De fet, molts d'ells parlen d’una actitud estructural; no els passa només els caps de setmana, ni durant la nit, ni de tant en tant, sinó que se senten sols cada hora del dia.

Sense cap mena de dubte, segons ha publicat aquesta setmana Josep-Francesc Valls, és evident que les transformacions tecnològiques empenyen a les persones cap a un escenari social radicalment diferent de l’etapa anterior, i que les eines digitals empenyen a una sociabilitat presencial molt menor. Ha nascut un nou model de convivència on la presencialitat i la virtualitat seran ben diferents de les etapes anteriors..

Toni Galmés pren nota i ho il·lustra a la secció El Llapis per fer una crítica al cost impagable de la tecnologia i els sentiments de soledat que ens poden provocar. La soledat surt a passejar.

Més informació
Un Sant Jordi... íntim?
Els creueristes i... la saturació de Barcelona?
Però tiet, això és la meva mona de Pasqua?
Avui et destaquem
El més llegit