La creació d'empreses a Catalunya s'incrementa un 7,9% al març

Catalunya es va mantenir com a segona comunitat amb més societats mercantils constituïdes, només per darrere de Madrid

Un 19,6% de les societats mercantils creades al conjunt de l'Estat correspon al comerç | iStock Un 19,6% de les societats mercantils creades al conjunt de l'Estat correspon al comerç | iStock

La creació d'empreses a Catalunya va pujar un 7,9% al març en comparació amb el mateix mes de l'any passat, fins a les 2.191, segons l'Estadística de Societats Mercantils de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Pel que fa a les societats dissoltes, van augmentar un 17,1% en comparació amb el març del 2021, fins a les 219. El capital subscrit es va situar en els 83.222 millones de euros.

Catalunya es va mantenir com a segona comunitat amb més societats mercantils constituïdes durant el març, només per darrere la Comunitat de Madrid, amb 2.484. Pel que fa a empreses dissoltes, Madrid també va encapçalar el rànquing, on van augmentar fins a les 1.030, xifra que representa un increment del 68%. Al conjunt de l'Estat la creació d'empreses durant el març va augmentar un 0,6% en termes interanuals, fins a les 11.071 societats, mentre que les dissoltes van incrementar un 19,9%, fins a les 2.557. El capital subscrit va superar els 391 milions d'euros i va baixar un 7,6% de mitjana, fins als 35.369 euros.

Per activitat econòmica, un 19,6% de les societats mercantils creades al conjunt de l'Estat va correspondre al comerç; un 16,2% a immobiliàries, finances i assegurances; i un 13,1% a la construcció. Quant a les societats dissoltes, el 24,3% eren de la indústria i energia i un 17,5% es dedicaven al comerç.

Més informació
Seat, Volkswagen i una seixantena d'empreses creen el PERTE per al vehicle elèctric
Empreses que innoven en els usos del temps, guardonades per l'Ajuntament de Barcelona
La inflació augmenta el risc d'impagaments entre empreses
Avui et destaquem
El més llegit