Seat, Volkswagen i una seixantena d'empreses creen el PERTE per al vehicle elèctric

'Future: Fast Forward' és la major agrupació empresarial de la història de l'automoció a Espanya

Socis de 'Futur: Fast Forward' en la presentació del PERTE | Europa Press Socis de 'Futur: Fast Forward' en la presentació del PERTE | Europa Press

Seat i el Grup Volkswagen han registrat el seu projecte per beneficiar-se dels fons per a Projectes Estratègics per a la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE). El projecte, denominat Future: Fast Forward, el formen 62 empreses que s'alien amb l'objectiu de convertir l'Estat espanyol en un hub d'innovació de mobilitat sostenible. El nou hub vol liderar l'electrificació de la indústria de l'automòbil a Espanya.

El projecte té quatre principals eixos d'actuació: l'electrificació de les fàbriques de Martorell i Pamplona, la creació d'un ecosistema de bateries per a cotxes elèctrics, la localització a Espanya de components essencials per a vehicles elèctrics i l'impuls de la formació, la digitalització i l'economia circular. 

Celsa, Silence, Iberdrola, Bosch, Grupo Sesé, Lithium Iberia i Gestamp són algunes de les empreses que formen part del PERTE de mobilitat sostenible, una aliança que ha estat considerada la major agrupació empresarial de la història de l'automoció a Espanya. Les 62 empreses pertanyen a onze comunitats autònomes diferents i abasten, entre totes, el conjunt de la cadena de valor del vehicle elèctric. El 61% són pimes.

Més informació
CGT convoca una vaga a Seat per les negociacions del conveni
El vehicle elèctric provoca un excedent de 2.800 treballadors a Seat
Nou PERTE de microxips i semiconductors
L'Estat enceta el PERTE del vehicle elèctric
Avui et destaquem
El més llegit