Creix un 15,5% el públic de les fires i mercats celebrats arreu de Catalunya, amb més de 4,4 milions

El sector es reuneix a Calella per debatre com avançar en digitalització, sostenibilitat i inclusió

Presentació de dades de l'activitat firal a Catalunya durant el 31è Congrés de Fires | Cedida Presentació de dades de l'activitat firal a Catalunya durant el 31è Congrés de Fires | Cedida

Les fires i mercats celebrats a Catalunya el darrer any van atraure més de 4,4 milions de visitants, fet que representa un increment del 15,5% respecte al 2022. Ho recullen les dades presentades per la Direcció General de Comerç al 31è Congrés de Fires de Catalunya, que se celebra a Calella (Maresme) organitzat per la FEFIC.

L’activitat firal també ha anat a més en nombre d’expositors: el 2023 van participar en les fires 31.750 empreses, un 5,4% més que un any abans. En total, el darrer any es van celebrar 408 fires i mercats, xifra que la FEFIC ressalta com a indicador de la “resiliència” del sector després de la pandèmia. 

En la present edició, el Congrés de Fires de Catalunya aborda la innovació com a tema principal, com a motor de canvi. En aquest sentit, el Congrés presentarà aquest factor, la innovació, com un dels objectius principals de l’activitat firal, però no tan sols de productes i processos, també fixant la mirada en la innovació dels models de negoci, en les estratègies de comunicació i en com accedir a nous mercats que millorin l’experiència dels usuaris i, per tant, incidint en crear noves oportunitats de negoci.

Avui et destaquem
El més llegit